Helderse judoka’s plaatsen zich voor NK Judo

0

Den Helder – Op zondag 17 maart vond in sporthal De Walvis in Beverwijk de Districtskampioenschappen judo plaats voor de leeftijdscategorie onder 15 jaar. Namens Bakker Sports Schagen namen hier diverse Helderse judoka’s aan deel, waarvan er uiteindelijk twee in de prijzen vielen.

Jamie van Dorland kwam uit in de gewichtsklasse tot -36 kg. In deze poule zaten in totaal zes judoka’s. Met één gewonnen en één verloren partij pakte zij de 3e plek op het erepodium. Sterre Dalmeijer kwam uit in de gewichtsklasse tot -52 kg met in totaal tien judoka’s. Met twee gewonnen wedstrijden en een verloren wedstrijd door middel van een verwurging was voor er haar ook de beloning in de vorm van een 3e prijs.

Voor beide meiden betekent dit dat zij zich geplaatst hebben voor het Nederlands Kampioenschap Judo onder 15 jaar, dat op zaterdag 6 april gehouden zal worden in Leek.