Het regelen van een autoverzekering

2

Den Helder – In Nederland is elke autobezitter verplicht om verzekerd te zijn. Hebt u geen autoverzekering afgesloten en gaat u de weg op in Den Helder, dan loopt u risico op een hoge boete. Bovendien krijgt u niets uitgekeerd als u schade oploopt. Hierom is het belangrijk dat u een autoverzekering regelt, maar hier zijn natuurlijk veel opties voor. Op de site auto-verzekeringenvergelijken.nl kunt u verscheidene autoverzekeringen vergelijken aan de hand van onder andere dekkingsvormen en premie termijnen.

Uit welke dekkingsvormen kan ik kiezen?
In Nederland is het wettelijk verplicht om als autobezitter WA verzekerd te zijn, maar dit is zeker niet de enige dekkingsvorm. De WA autoverzekering is namelijk de minst uitgebreide variant, dus het is vanzelfsprekend ook de meest voordelige dekkingsvorm. Hierbij bent u alleen gedekt bij schade veroorzaakt door u aan een andere partij, maar als u een aanrijding veroorzaakt dan is uw eigen auto niet gedekt. Een andere autoverzekering is WA+, wat tussen WA en Allrisk inzit. Hierbij bent u naast de schade aan tegenpartijen ook gedekt voor bijvoorbeeld brandschade en inbraken. De Allrisk dekkingsvorm is het meest uitgebreid, waarbij ook schade aan uw eigen auto wordt gedekt. Is uw voertuig total loss, dan zal over het algemeen de dagwaarde worden uitgekeerd. Tegenwoordig bieden de aanbieders van verzekeringen vaak nog een andere variant genaamd Budget. Hierbij is de eigen risico hoger, waardoor de maandelijkse premie lager ligt.

Het vergelijken van autoverzekeringen
Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk dat de genomen keuze past bij uw wensen. Hierdoor is het verstandig om alle varianten van autoverzekeringen te vergelijken, wat kan op het eerder genoemde Autoverzekering Vergelijken. Hierop kunt u alle mogelijke opties vergelijken op basis van verscheidene filters. U wordt bijvoorbeeld gevraagd naar het aantal kilometers per jaar, het aantal schadevrije jaren, welke dekkingsvorm u wilt en in welke termijnen u wilt betalen. Daarnaast kan u ook het kenteken van uw auto, uw postcode en uw geboortejaren invullen. Hierna berekent het platform Autoverzekering Vergelijken de premie voor alle mogelijke autoverzekeringen, waarna u kunt bepalen wat de juiste optie is voor u. De site maakt onder andere gebruik van de autoverzekeringen van Ditzo, inshared, Unive, Centraal Beheer en FBTO, maar ook andere aanbieders komen aan bod. In andere woorden, op Autoverzekering Vergelijken kan iedereen de autoverzekering vinden dat het beste past bij wat zijn of haar wensen.

2 REACTIES

  1. Pas op mensen !
    Voor het type van de voorbeeldfoto, geldt een hoge ram- en plofkraakpremie, alsook een verplichte Yab-Yum-dekking.

Comments are closed.