Horecavergunning ’t Wijkhuis ingetrokken

10

Den Helder – De horecavergunning van ’t Wijkhuis is ingetrokken, zo meldt burgemeester Koen Schuiling in antwoord op raadsvragen gesteld door Behoorlijk Bestuur. De reden is dat er diverse overtredingen op grond van Drank- en Horecawet zijn begaan bij het Wijkhuis.

“Er zijn gesprekken gevoerd met een afvaardiging van het bestuur, waarin een reactie kon worden gegeven. Deze reactie heeft er niet toe geleid dat de burgemeester van zijn handhavingsregime wenst af te wijken, wat inhoudt dat de vergunning is ingetrokken.”

De vergunning is per 22 februari ingetrokken. Het bestuur van het Wijkhuis betreurt dit besluit, maar legt zich er niet bij neer. “Wij vinden dit besluit disproportioneel, het betrof een eenmalige overtreding van de sluitingstijd begin december. Hangende de bezwaarschriftprocedure en een gang naar de voorzieningenrechter doe het bestuur echter geen nadere mededelingen.”

10 REACTIES

  1. Naast jongeren nu ook bezwaarschriften die hangen.

    En diverse overtredingen is wat anders dan één overtreding.

  2. Reuze benieuwd wat die andere c.q. diverse overtredingen zijn want het is wel een zwaar middel om een horeca vergunning in te trekken als het alleen maar gaat om een eenmalig incident i.v.m. de sluitingstijd.

    • Inderdaad, voor èèn keer de sluitingstijd overtreden ,kan nooit de reden zijn voor intrekking horecavergunning. Hier moet duidelijk meer aan de hand zijn, wat zo,n maatregel rechtvaardigt . Hoewel , Het is Schuiling hè . Uit zijn naam , gebeuren wel meer dingen die later tot eisen van schadevergoeding leiden.

  3. Ja dit is te gek voor woorden. Dat deze burgervader de Helderse horeca om zeep help is wel duidelijk. Ik snap nog steeds niet dat de raad dit toe laat .

  4. Ik begrijp deze burgemeester vaak niet, en ook nu weer stante pede een vergunning intrekken wat gebaseerd is op niet kloppende feiten. Maar wel een besluit dat de algehele sfeer niet verhoogd voor de werknemers, vrijwilligers en bezoekers. Waarom gaat zo’n man niet even langs voor een gesprek aldaar? Wat een niveau voor een burgemeester.. hij heeft duidelijk een probleem met sociaal gedrag.

  5. Straks kan ik voor mijn biertje en popcorn alleen nog maar terecht op Willemsoord.Alle vergunningen,buurthuis ,bierbron,shoarmazaak,chineseboot en de rest zijn inmiddels ingetrokken.

Comments are closed.