DHA-A leader
DHA-A leader

In de rij voor het stembureau (update)

Den Helder – In de rij voor het stembureau, het kwam woensdag op verschillende plekken voor. Niet alle stembureaus hebben alle ruimte en dus werd, bijvoorbeeld bij het stemlokaal in het voormalige naaiatelier aan de Drooghe Bol, gewerkt met quota. Eenmaal vol was het vervolgens vier personen eruit en dan pas vier er weer in. Meer niet, anders werd het veel te druk.

Rond kwart voor zes was het even avondspits bij het stembureau. Dit jaar kan niet gestemd worden in De Verbinding en ook niet in de basisscholen aan de Drooghe Bol en dus werden alternatieven gevonden. Niet toegankelijk voor minder validen, maar wel druk. Om 13.00 uur was de opkomst hier zelfs het hoogst van alle stembureaus. En aangezien iedereen dit keer maar liefst twee rondjes rood moest maken, duurt een bezoek aan de stembus toch iets langer dan bij de verkiezingen voor de gemeenteraad of Tweede Kamer.

De opkomst in Den Helder was om 10.00 uur woensdagmorgen 6,2 procent. Dat lag om 13.00 uur op 17,09 procent.

Update
De opkomst om 17.00 uur lag in Den Helder op 31,66 procent. De opkomst in de Vredeskerk was op dat moment het hoogst (46,93 procent), net voor stembureau 26 (Drooghe Bol, 45,68%) en Dorpshuis Huisduinen (45,17%). De opkomst lag om 17.00 uur overigens al ruim 5 procent hoger dan bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015, toen was de opkomst namelijk 26,39 procent.

Er kan nog tot 21.00 uur worden gestemd.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

15 reacties

 1. Judge X

  In 2015 lag de opkomst om 17.00 op 14,81 % (2,28 % lager als vandaag), dat beloofd een goed resultaat te worden. 🙂

  1. Judge X

   Herstel, de 14,81 % van 2015 die ik noemde was de opkomst om 13.00 uur.
   Dat mag de pret van de einduitslag van 2019 echter niet drukken, want die zal wel indrukwekkend hoog zijn …. 😀

 2. Sjaak

  Natuurlijk wordt Thierry Baudet de grootste in zijn favoriete stad Den Helder waar het allemaal begon.

 3. Henk

  IK begrijp dat mensen in baudet trappen maar oa uit Europa vandaan is een regelrechte ramp voor Nederland zeker zonder primaire sectoren en een veel te dure industrie, verder praat (liegt) hij het een na het ander om mensen te laten horen wat ze willen en bevestigd waar ze bang voor zijn om de boel te laten polariseren, zodat hij er wel bij vaart.
  En Den Helder zn lievelingsstad???, wat een onzin, hoewel de leugenachtige corrupte vriendjeskliek hier wel bij dat pedante labiele mannetje past, dus wie weet….
  Maar goed zal wel weer door die goudeerlijke subjectieve nieuwsvoering op facebook komen, dat zoveel mensen ineens op hem stemmen die anders niet eens heen gegaan zouden zijn, puur uit een onderbuikgevoel. en onvrede, want ze hebben het zo slecht.
  Fortuin zei het nog, ik kan dit oplossen na mij komen bedriegers, en dan had hij het niet over buitenlanders zoals continu gesuggereerd wordt op facebook etc maar over oneerlijke kartelvorming en manager-lagen die profiteren van hardwerkende middenklassen via belastinggeld en subsidies zoals we momenteel continu om ons heen zien met oa zorgkosten en bouwfraudes/ stadsvernieuwingen!!!

  1. Judge X

   Er komt geen Nexit Henk, en naar mijn mening komt er uiteindelijk ook geen Brexit.
   ‘Liegen’ en daarna compromissen sluiten doen ze allemaal, dat kan ook niet anders tenzij je de absolute macht hebt en dat zal in onze democratie niet zo snel gebeuren.
   Het worden interessante tijden en ik trek even een biertje open …., proost ! 😉

  2. M.B.

   Waar moeten mensen anders in (trappen) Henk, nog meer leugens van de VVD? Ik ben blij en nieuwsgierig met dit resultaat en benieuwd hoe ze het gaan doen.

   1. Henk

    MB , Ik stem op fatsoen, toekomst en lasten/ baten gelijk voor iedereen, dus sociaal, in plaats van op sensatie, angst, hebberigheid en irreële expansiedrift, wat meer kapot maakt dan lief is.

    Ik leg je uit waarom:

    VVD is goed geweest voor even (2 periodes), heeft de economie een flinke boost gegeven maar begint nu door te drijven waardoor we een te overdreven vrije handelssector aan het ontwikkelen zijn, waar door je dus lagen vd bevolking krijgt die hun zakken gaan vullen ten koste van anderen,met de wet aan hun kant, oneerlijke verdeling.
    Dit ligt niet aan het VVD maar aan slinkse lieden die er in springen achter de schermen, 20 jaar terug gebeurde dit ook bij het PVDA, toen was het links wat wisseling behoefde.

    Ik zou iedereen adviseren om eens goed het nepnieuws te bekijken, (vooral degene die het zelf plaatsen op onder andere fb) en dan voor zichzelf even uit te vogelen, wie hier baat bij heeft, en die stem je dus niet!!!, dan kom je al heel gauw uit bij baudet en wilders.
    Met nepnieuws bedoel ik berichten over oa: asielzoekers, kolencentrales, nepstemwijzers, incidenten van 6 jaar terug die men plaatst of het net gebeurt is, smaad naar oa Klaver, Rutte, Jetten en Thieme en nog veel meer zaken die mensen op hun onderbuik inspelen en je toch niets tegen kan doen.

    Ook( mooie) thiery kan hier niets tegen doen, met z’n pleidooi voor onder andere de pulsvisserij, laat me niet lachen, hier kan hij, hoe pijnlijk ook, niets aan doen, hij houdt de boel voor de gek en veroorzaakt leed/ woede waar men dingen een plek hoort te geven en in oplossingen hoort te denken.
    Terwijl meneer baudet loopt te gillen, werken anderen allang aan oplossingen voor deze problemen, voor zover dat mogelijk is.

    Net wat Judge X zegt, ze schreeuwen maar als het er op aan komt gaan ze niet regeren of kunnen ze het niet waarmaken,
    Proost beste man, maar onderschat demagogen niet, uiteindelijk is trump ook ad macht gekomen met nepnieuws en is niet meer weg te krijgen simpelweg omdat hij iedere opponent verwijdert met de door hem bepaalde/ gebogen wet.

    Mensen ook al ben je het hier niet mee eens, denk na!!!! en geloof niet zomaar iets, hoe sensationeel of in jouw straatje het ook is.

 4. Joost

  Jammer dat de opkomst in Huisduinen zo hoog is in verhouding met de rest. Daar stemmen ze meer op partijen die het niet goed voorhebben met NL. Daar wonen mensen die niet zo snel geconfronteerd met massa immigratie.

 5. De klok tikt door

  Ik ben beslist geen VVD man was ik ooit 32 jaar tot 2014 , vr gr D&G

 6. Joost

  De grootste in Den Helder. Twee keer zo groot als de vdd hahahaha. Een kwart stemt FVD in DH. Trots op mijn stad en land.

  1. e

   Zij zullen net als de stadspartij “”verdampen”” de grote partijen , zullen deze winst niet toestaan , en zullen als èèn groot blok samen kruipen om de FVD tegen te werken. Over een aantal jaren , zullen de FVD ers allemaal in een ander pak lopen.

Reageren is niet meer mogelijk.