In de rij voor het stembureau (update)

13

Den Helder – In de rij voor het stembureau, het kwam woensdag op verschillende plekken voor. Niet alle stembureaus hebben alle ruimte en dus werd, bijvoorbeeld bij het stemlokaal in het voormalige naaiatelier aan de Drooghe Bol, gewerkt met quota. Eenmaal vol was het vervolgens vier personen eruit en dan pas vier er weer in. Meer niet, anders werd het veel te druk.

Rond kwart voor zes was het even avondspits bij het stembureau. Dit jaar kan niet gestemd worden in De Verbinding en ook niet in de basisscholen aan de Drooghe Bol en dus werden alternatieven gevonden. Niet toegankelijk voor minder validen, maar wel druk. Om 13.00 uur was de opkomst hier zelfs het hoogst van alle stembureaus. En aangezien iedereen dit keer maar liefst twee rondjes rood moest maken, duurt een bezoek aan de stembus toch iets langer dan bij de verkiezingen voor de gemeenteraad of Tweede Kamer.

De opkomst in Den Helder was om 10.00 uur woensdagmorgen 6,2 procent. Dat lag om 13.00 uur op 17,09 procent.

Update
De opkomst om 17.00 uur lag in Den Helder op 31,66 procent. De opkomst in de Vredeskerk was op dat moment het hoogst (46,93 procent), net voor stembureau 26 (Drooghe Bol, 45,68%) en Dorpshuis Huisduinen (45,17%). De opkomst lag om 17.00 uur overigens al ruim 5 procent hoger dan bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015, toen was de opkomst namelijk 26,39 procent.

Er kan nog tot 21.00 uur worden gestemd.

13 REACTIES

 1. In 2015 lag de opkomst om 17.00 op 14,81 % (2,28 % lager als vandaag), dat beloofd een goed resultaat te worden. 🙂

  • Herstel, de 14,81 % van 2015 die ik noemde was de opkomst om 13.00 uur.
   Dat mag de pret van de einduitslag van 2019 echter niet drukken, want die zal wel indrukwekkend hoog zijn …. 😀

 2. Natuurlijk wordt Thierry Baudet de grootste in zijn favoriete stad Den Helder waar het allemaal begon.

 3. Jammer dat de opkomst in Huisduinen zo hoog is in verhouding met de rest. Daar stemmen ze meer op partijen die het niet goed voorhebben met NL. Daar wonen mensen die niet zo snel geconfronteerd met massa immigratie.

 4. Er komt geen Nexit Henk, en naar mijn mening komt er uiteindelijk ook geen Brexit.
  ‘Liegen’ en daarna compromissen sluiten doen ze allemaal, dat kan ook niet anders tenzij je de absolute macht hebt en dat zal in onze democratie niet zo snel gebeuren.
  Het worden interessante tijden en ik trek even een biertje open …., proost ! 😉

 5. Ik ben beslist geen VVD man was ik ooit 32 jaar tot 2014 , vr gr D&G

 6. De grootste in Den Helder. Twee keer zo groot als de vdd hahahaha. Een kwart stemt FVD in DH. Trots op mijn stad en land.

  • Zij zullen net als de stadspartij “”verdampen”” de grote partijen , zullen deze winst niet toestaan , en zullen als èèn groot blok samen kruipen om de FVD tegen te werken. Over een aantal jaren , zullen de FVD ers allemaal in een ander pak lopen.

 7. Waar moeten mensen anders in (trappen) Henk, nog meer leugens van de VVD? Ik ben blij en nieuwsgierig met dit resultaat en benieuwd hoe ze het gaan doen.

Comments are closed.