Intertoys gaat door, maar niet in Den Helder

13

Den Helder – Intertoys maakt een doorstart, maar niet in Den Helder. Beide filialen van de speelgoedketen (in de Keizerstraat en de Spoorstraat) gaan dicht, zo is vrijdag bekendgemaakt. In totaal sluiten 91 winkels in geheel Nederland.

Op 21 februari 2019 maakte Intertoys bekend dat ze de deuren zouden sluiten omdat ze failliet zijn. Er volgde fikse drukte bij de winkels, die onder andere aankondondigde dat alle cadeaukaarten binnen een paar dagen verzilverd moesten worden. Vrijdagmorgen werd bekend dat er toch een doorstart gemaakt wordt onder het Portugese speelgoedbedrijf Green Swan.

Intertoys gaat door met 120 eigen winkels en rond de honderd franchises.

13 REACTIES

 1. Zeikerd0223,snap het verband even niet,of gaat u werkloos worden door deze sluiting?

 2. Ik vind dit een rare strategie van Intertoys. Eerst koop je Bart Smit op zodat we 2 keer een Intertoys hebben en vervolgens hef je het zooitje op en laat een een gebied met een belangrijke voorziening (speelgoedwinkel) minder achter. Dat is doelbewust een regio of stad naar de klote helpen. Ik denk dat de gemeente Den Helder zichzelf maar eens even achter de oren moet gaan krabben.

  • Zowel Bart Smit als Intertoys waren van de Blokker Holding, zij hebben alleen de winkels samengevoegd onder één naam. Dus niets opgekocht.
   Erg jammer overigens dat beide panden hier dicht gaan.

 3. Sterkte voor de medewerkers die hierdoor hun baan verliezen. Misschien goed om eens iets heel anders te gaan doen.

 4. spookstad in de maak
  de één na de andere winkel keert deze wereldstad de rug toe.
  weer mensen zonder baan die hun heil elders gaan zoeken, waarschijnlijk buiten den helder…..
  maar dan sleuren we gewoon weer een zootje asielzoekers de stad in om het inwoneraantal “op te vijzelen”.
  .
  maar we hebben wel een subsidie-theater….een mooie subsidie-pizzatent…een kroonpassage waar je schietoefeningen kunt houden zonder iemand te raken…. shoarmateneten en broodjeszaken in overvloed (als ze de stroom tenminste legaal afnemen) geweldige (lege) winkelpuien waar je mooie posters kunt bekijken.
  en dat zootje in het gemeentehuis maar doen alsof de miljoenen aan de boom groeien… wat een dorp….

Comments are closed.