Jayden Tijdeman kampioen in Beuningen

0

Den Helder – Op zondag 17 maart vond het Groot Beuningen Judo Toernooi plaats, dat gehouden werd in Sporthal De Tinnegieter in Beuningen (bij Nijmegen). Namens Bakker Sports Schagen nam de 10-jarige Helderse judoka Jayden Tijdeman deel aan dit toernooi en hij pakte de titel.

Dit toernooi bestond uit een zwaar deelnemersveld van ongeveer 500 deelnemers van zo’n 55 verschillende judoclubs. Jayden kwam uit in de gewichtsklasse/leeftijdsklasse -34 kg/U12. Ondanks dat hij het hele land doorreist voor toernooien was dit de eerste keer dat hij deelnam aan dit toernooi op twee uur reisafstand.

Er waren een hoop deelnemers in zijn gewichtsklasse, maar hij wist al zijn partijen overtuigend met de maximale score (ippon) door middel van verschillende staande judotworpen te winnen. Het leverde hem de 1e prijs in de vorm van een supergrote beker op.