Kinderboekzwerfstation bij Speelotheek ’t Stokpaardje

0

Julianadorp – Wethouder Kees Visser opent dinsdag 2 april een kinderboekzwerfstation bij Speelotheek ’t Stokpaardje. Het boekenkastje is gebouwd door een oud-leerling van basisschool de Verrekijker en is geschilderd door een aantal gemeenteraadsleden tijdens NLdoet.

Het is een boekenkastje waar iedereen een boek uit mag halen om te lezen en de bedoeling is dat het boek daarna gaat zwerven door het land. Je geeft het boek bijvoorbeeld door aan een vriendje of laat het achter op een openbare plek (bijvoorbeeld een wachtkamer of een treinstation). Op de site van het kinderboekzwerfstation kun je door middel van de code op je boek zien waar het boek heeft ‘gezworven’. Sommige boeken reizen zo het hele land door.

Waarom? Omdat de speelotheek naast spelen ook lezen wil stimuleren en dan vooral vrij lezen. En wat is er nou leuker om na school even te gaan zitten met een lekker boek en daarna een spelletje te doen. Tijdens de openingstijden van de speelotheek kan iedereen binnenlopen om een boek uit het kastje te halen.

Boeken welkom
De boeken die in het kastje staan zijn ontvangen van de organisatie van de Kinderboekzwerfstations en een ander deel bestaat uit giften. Iedereen die thuis kinderboekjes heeft liggen die in goede staat zijn is van harte welkom deze te doneren aan het Kinderboekzwerfstation. U kunt ze inleveren bij de speelotheek. Meer informatie op de site www.kinderzwerfboek.nl. Hier staat ook een overzicht van alle stations in Nederland.

Iedereen is van harte welkom bij de opening van het Kinderboekzwerfstation op dinsdag 2 april om 15.30 uur. De koffie/thee en limonade met wat lekkers staan klaar en de speelotheek is 2 april extra lang open: van 14.00 – 20.30 uur, zodat iedereen lekker lang speelgoed kan komen lenen of een boekje halen. Speelotheek ’t Stokpaardje is in Basisschool de Verrekijker, Vogelzand 4104 in Julianadorp. Openingstijden dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en 1 keer per twee weken dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

www.speelotheekstokpaardje.nl