Kort nieuws van de politie

68

Den Helder – Agenten stonden maandagavond op de Parallelweg, toen zij een bestuurder van een snorfiets zeer snel voorbij zagen gaan. Bij de staande houding van de 25-jarige man merkten ze dat hij onder invloed van drugs was. De speekseltest toonde aan dat er sporen van THC en cocaïne in zijn lichaam zaten. Hij werd aangehouden en bloed werd afgenomen.

Op de rollerbank bleek zijn snorfiets 59 kilometer per uur te gaan, terwijl 25 is toegestaan. Voor de snorfiets is een WOK-melding gemaakt: pas na keuring door het RDW mag deze weer op de openbare weg rijden.

Verder zagen agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige vrouw uit Italië rijden op de Polderweg. Zij wilden van haar een blaasproef afnemen, maar de vrouw werkte niet mee en deed of zij de politie niet begreep. “Ondanks dat wij het meerdere keren voordeden en een tolk hadden gebeld, bleef zij niet meewerken. Zij is aangehouden en het rijbewijs is ingevorderd. Voor de weigering – hier waren geen medische redenen voor – kreeg zij proces-verbaal.”

Een 32-jarige man kreeg proces-verbaal omdat zijn rijbewijs al anderhalf jaar verlopen was vanwege een medische indicatie. Desondanks bleef hij toch rondrijden.

Onder invloed
Afgelopen zaterdag zagen agenten een 22-jarige man op de Middenweg rijden. Zijn rijgedrag gaf al een vermoeden, maar de alcoholtest bevestigde dat hij onder invloed van alcohol reed. De speekseltest gaf tevens aan dat er ook THC en cocaïne in zijn lichaam zaten. Er is bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde overigens dat hij niet wist dat het niet toegestaan was om onder invloed van alcohol en drugs een auto te besturen…

Vrijdagavond kwam de politie een 51-jarige man tegen op een motor. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, daarnaast was de motorfiets geschorst (dan mag deze niet op de openbare weg staan of rijden) en tevens was deze onverzekerd. Ook bleek de man nog meerdere openstaande boetes te hebben. Voor het onverzekerd rondrijden en het rijden zonder rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal. “Wij hebben de gegevens met de belastingdienst gedeeld, zodat deze een naheffing kan doen, daar de motor onterecht geschorst was. De man kon overigens de openstaande boetes niet betalen, hiervoor is hij voor vijf dagen ingesloten.”

Onverzekerd
Een 45-jarige man viel op vanwege zijn rijgedrag. Bij controle bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn en tevens al een jaar achter te lopen met de APK. De man kreeg proces-verbaal voor beide feiten en mocht zijn voertuig pas weer besturen wanneer deze verzekerd was. De man verklaarde geen tijd te hebben om zijn auto voor de APK aan te bieden. Voor beide zaken bleek de man al vaker proces-verbaal te hebben gehad, desondanks blijft hij rijden.

68 REACTIES

 1. Een paar rotte appels in de stad , maakt de hele stad “Tokkie Town “? Nu doen ze wat je vraagt , handhaven !!, zodat je daar niets over te zeveren hebt , begin je nu op de stad af te geven.

  • noem het maar een paar rotte appels, de halve stad is al verrot, maar ja wat wil je ook als het gezegde al gaat “de vis begint te stinken bij de kop”

 2. RB jij hebt echt geen leven he alleen maar lopen fitten en zeiken op den helder en de handhavers doen ze hun werk is het nog niet goed en overal ma tokkie town neer zetten wat ben jij een triest figuur zeg als je het hier in den helder zo erg vindt rot dan gwn een end op en stop gwn met zeiken en zaniken get a life

 3. Zeker een tokkie town met ene RB in deze mooie stad! De stad zal zeker nog meer opknappen als die RB vertrekt. Wat een azijnzeiker is dat toch.

  • Ik zou het jammer vinden als RB vertrekt. Van de reacties van de deugmensen die zich conformeren aan het heersende politiek correcte denkklimaat (ik noem het “Gesundes Volksemfinden”) word ik meestal niet vrolijk. Leve de dwarsligger!

   • RB en gezond volksondervinding ? Het enigste dat hij kan , is de zaak afzeiken ! Er is maar weinig in de stad wat RB kan bekoren. Hij is alleen maar bezig te zeiken om het zeiken, als hij de zaak maar kan opruien , dat is zijn bedoeling , de mensen tegen elkaar opzetten, daar geniet hij van. Voor de rest heeft RB weinig te melden .

    • e,
     Voor alle duidelijkheid, met “Gesundes Volksemfinden”, berucht uit de Nazitijd, worden de heersende “gezonde” opvattingen van een volk bedoeld. Tegenwoordig moet je bijvoorbeeld houden van de vreemdeling, de god die Klimaat heet aanbidden en behagen, de islam verwelkomen als een verrijking van de samenleving enz. Gelukkig zet RB daar kritische kanttekeningen bij en daarom vind ik zijn bijdragen vaak een verademing!

     • Deugmensen, moet je dat niet met sch schrijven?
      Trouwens, niemand die zegt dat je van ‘de’ vreemdeling moet houden of dat je de islam moet verwelkomen als een verrijking, het zou alleen leuk zijn als je je zou houden aan de Nederlandse normen en waarden, namelijk dat je zowel de vreemdeling als de gelovige net zo beoordeelt als je zelf beoordeelt wil worden, als individueel, en niet net zo als in de nazi-tijd als groep!
      Wat de god die klimaat het betreft, ga maar vast beginnen met bidden dat we nog iets over hebben gelaten van de natuur op deze wereld zodat ook de kleinkinderen van onze kleinkinderen nog van onze mooie planeet kunnen genieten!

     • het zou tijd zijn dat de door u zo geknuffelde nieuwkomers zich ook eens aan deze Nederlandse normen en waarden zouden houden en zij zich zouden aanpassen aan het gastland ipv de Nederlanders zich aanpassen aan de nieuwkomers
      …..

     • Wij Nederlanders zijn een volgzaam volkje RB
      En wie niet volgzaam is wordt in de hoek gezet door de knuffelaars

     • Wij zijn helemaal geen volgzaam volkje, daarom zijn we middels de 80 jarige oorlog van onze voorouders een democratie geworden George. 😉

     • het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) met op de website bijvoorbeeld slogans als “een Syrisch gezin komt naast je wonen hoe pas jij je aan” zal mevrouw K en nog een handjevol notoire knuffelaars zeker wel kunnen bekoren……..

     • Slogans RB? Je hebt het artikel zelf overduidelijk niet gelezen!
      Het antwoord is namelijk: ‘Niet, maar wij spelen wel een rol bij de mate waarin een vluchteling zich hier aan kan passen. Als wij niets doen, weet de ander ook niet wat verwacht wordt in deze samenleving.’ Wat op zich heel logisch is, als je iemand bij voorbaat buitensluit, alleen omdat hij bij een bepaalde groep hoort, hoe kan die dan ooit integreren?
      Misschien eerst even lezen voor je conclusies uit je dikke duim trekt, met je nare vooroordelen!

     • ik heb geen rare vooroordelen, ik lees wat ik lees in de slogan beste mevrouw K(nuffelaar) de kop van het stukje leest toch echt “een Syrisch gezin komt naast je wonen hoe pas jij je aan”, geen letter meer geen letter minder, dan maakt mij het hele stuk geen zier meer uit, first impression zullen we maar zeggen, u mompelt iets van dat wij een rol spelen in hoe de vluchteling integreert maar dat staat er dus echt niet, er staat met grote letters dat wij Nederlanders zich moeten aanpassen aan de nieuwkomers, en dat verdom ik ten stelligste, wat u doet moet u lekker zelf weten maar val mij daar niet mee lastig

     • Dus je leest alleen de kop, nota bene een vraag, zie het vragende bijwoord ‘hoe’, en je hebt je oordeel al klaar? En dan nog beweren dat je geen vooroordelen hebt.

     • yep, kan ook een bijvoeglijk naamwoord zijn toch?
      en na zo’n kop heb ik al een anti-peristaltische-beweging

     • Nee, kan het niet, nooit niet! Een bijvoeglijk naamwoord heeft een zelfstandig naamwoord nodig, daar wordt het namelijk (zoals de benoeming al aangeeft) aan bijgevoegd, om een eigenschap of kenmerk van dat naamwoord aan te geven. En ‘hoe’ is nou toch echt geen eigenschap of kenmerk van wat dan ook, het is een vraag, ten alleen tijde!
      Wat die anti-peristaltische beweging betreft: als je zo’n vraag leest is het aan te raden om ook hun antwoord te lezen in plaats van je eigen antwoord in te vullen, en op basis daarvan dan zelfs te beweren dat het een slogan zou zijn. Maar als je jezelf ziek wil maken, ga vooral door, jouw keuze, maar hou ajb op die venijnige ongeïnformeerde nonsense als waarheid te verspreiden.

     • Zoiets heet een ‘dubbele ontkenning’, en is informele spreektaal, en ja, dat kan wel, het is namelijk een versterking van de ontkenning, al is het eigenlijk geen correct taalgebruik. Heel bewust gebruikt door mij om iets duidelijk te maken, en ja hoor, hap hap, zoals ik al verwachtte, nogal voorspelbaar.

     • Lol, dat zou leuk zijn, leen ik eerst 100 euro van je en dan nog eens en dan krijg je niets terug want min en min is plus.
      Voor de rest begrijp ik het wel RB, je blijft je best doen om het over iets anders te hebben zodra je een halve kans krijgt, als je maar niet toe hoeft te geven dat je fout zat met je ‘het is een slogan, geen vraag’. Misschien dat dit soort afleidingsmanoeuvres lukken bij je vrienden en kennissen, maar niet bij mij, zoals het oude Nederlandse spreekwoord gaat: aan mijn nooit niet!!

     • en ik zal mij aanpassen aan de nieuwkomers zoals het oude Nederlandse spreekwoord gaat: aan mijn nooit niet!!

     • Er is dan ook niemand die dat vraagt, behalve in je fantasie. Als je door jou aangehaalde artikel ook gelezen had in plaats van verkeerde conclusies te trekken omdat je niet verder kijkt dan de kop van het stuk zou je dat weten 🙂

  • Tja Judge X,
   Uw reactie zegt wel iets hoe u over GGZ klanten denkt. Zelf denk ik dat een GGZ klant net als iedereen een waardevol mens is…
   Nooit heb ik beweerd dat ik werkzaam was in de gezondheidszorg. Wel verricht ik al jaren werkzaamheden in de ouderenzorg. Uw bijdrage doet mij denken aan de dierenwereld van Texel: veel geblaat, maar weinig wol!

   • Henk,
    Ik hoop, en nu praat ik als een amateurpsycholoog (u bent wat dit betreft mijn meerdere!), dat uw tirade jegens mijn persoon u ontspanning en vrede heeft gebracht. Laat u zich echter niet in met nare gedachten over de toekomst, want zoals een tegeltjeswijsheid luidt:” van het concert des levens krijgt niemand een program”. En ga eens naar Artis waar u struisvogels aantreft met wie u wellicht veel affiniteit heeft.

    • U beseft dat struisvogels hun hoofd helemaal niet in het zand steken, dat dat een luchtspiegeling is veroorzaakt door hitte? Wat dat aangaat hebben mensen zoals u een grotere affiniteit met deze vogels, u ziet ook dingen die er niet zijn!

 4. Uw bewerkingsprogramma werkt niet, de reactie at 01:15 is de aangepaste versie en die van at 01:18 hoort er dus niet te staan.

 5. Henk,

  Ter verduidelijking allereerst iets over het “Gesundes Volksemfinden”. In de Nazi tijd had je het “Gesundes Volksemfinden”, de “gezonde” overtuigingen die de Duitse burger moest naleven. Anno 2019 hebben wij hier de dictatuur van het politiek correcte denken, dat in wezen niet verschilt van dat “Gesundes Volksemfinden”. Het politiek correcte denken dicteert onder meer hoe wij over zaken als immigratie, islamisering en klimaat moeten denken. Zo lang je geen vraagtekens zet bij bovengenoemde onderwerpen en met de kudde mee blaat als een mak schaap ben je een modelburger. Doe je dat niet, dan valt hoon je ten deel. Je wordt dan bijvoorbeeld uitgemaakt voor racist of islamofoob. Dat schelden is een mooi voorbeeld van veel geblaat maar weinig wol, omdat inhoudelijke argumenten ontbreken.
  Verder vind ik uw bijdrage psychologie van de koude grond. Uw gepsychologiseer over mijn vermeend destructief wangedrag en mishandeling of verwennerij in mijn jeugd raakt kant noch wal. In plaats van te speculeren over mijn karakter, kunt u beter een gokje wagen op de beurs te midden van andere speculanten….
  En wat uw opmerkingen over “holle vaten” en “domkop” betreft, moet u misschien eens in de spiegel kijken. Mensen zien vaak de balk in eigen oog niet!

 6. “Gesundes Volksemfinden” zegt genoeg over de zwarte hersenspinsels van deze schrijver. Dit “soort” staat erbij, zo niet vooraan, bij een nieuwe Kristallnacht om vreemdelingen, of andersdenkenden of iets waar dit soort mensen hun haat op heeft gericht, niet te beveiligen, om het zacht uit te drukken . Die haat zit er in en dat is hun probleem maar wel gevaarlijk.

 7. ben nu al benieuwd hoeveel Tokkie Town Tokkies dit weekend weer aangetroffen zijn……

 8. Beste RB en e; waarom nemen jullie jezelf zo serieus? Lees jullie reacties nou eens terug.Het gaat helemaal nergens over. Het is ook echt respectloos! Bovendien totaal zonder inhoud. Jullie onderbouwde mening over onderwerpen, en die heb ik vaak gelezen, is echt veel interessanter.

  • ED,
   Toch wel grappig om te constateren dat de reactie “Tokkie Town” van RB op het kort nieuws van de politie tot (voorlopig) 47 andere reacties geleid heeft die weinig met dat nieuws te maken hadden. Zoals RB van zichzelf zei : “maar hij maakt de tongen wel lekker los en de gemoederen bezig. “

 9. Ik lees bij spelregels: een reactie moet betrekking hebben op het artikel waaronder deze reactie wordt geplaatst.
  Dat deze regel niet te strikt wordt gehanteerd is niet erg, het maakt DHA soms juist aardiger om te lezen.
  Maar als de discussie (laat ik het nog even zo noemen) een vorm aanneemt zoals hier, dan is het punt waarop de moderator had moeten ingrijpen duidelijk ver gepasseerd..

  • Het levert als voordeel wel goede persoonsbeschijvingen op …., ook voor instanties die over ons aller veiligheid waken.
   Dus mijn advies is: “Laat maar lekker staan !” 😉

   • Wat voor personen daar bezig zijn was met een kwart ook al duidelijk genoeg geweest.

 10. Goede morgen, Judge X,
  Was u gisteren zo vroeg al dronken of gewoon even van het padje? Maakt u zich vooral geen zorgen over mijn VOG, die is in orde bevonden!. Wat is er trouwens met u aan de hand? Ik vind u een link persoon en dat moet u vooral letterlijk nemen: zonder bijgevoegde linkjes hebben uw teksten meestal weinig zeggingskracht. Opnieuw een reactie zonder een emoticon of filmpje! In huize Zao zeggen wij vaak wanneer we aan de bami met rookworst (dat weer wel) zitten: een dag zonder linkjes van Judge X is een dag niet geleefd. Blijf ze dus rondstrooien op deze website. Verder een prettige dag gewenst en sta straks even stil bij een oud devies: “zilver is spreken, maar zwijgen is goud”. Zal u moeilijk vallen maar ga even op uw handen zitten! Ik vind het niet erg om voorlopig verschoond te blijven van uw reacties. Met vriendelijke groet, Chen

  • Niet om het een of ander, maar precies dat vinden sommige mensen nou van de reacties van RB, daar was deze discussie (laat ik het nog even zo noemen, aldus HZdwg) nou juist om begonnen. Best wel ironisch/triest dat u begint met de een te verdedigen en eindigt met de ander de mond te willen snoeren.

 11. Nee Monique_K,
  Ik wil niemand de mond snoeren. Wat mij betreft mag Judge X zijn met linkjes en emoticons geïllustreerde reacties kwistig rondstrooien op deze website, maar ik heb er totaal geen moeite mee als hij mij niet lastig valt met zijn teksten. Goed lezen, Monique-K, u leest wat er niet staat! Bij RB zie ik meestal weinig linkjes. Die is voor mij een persoon die vaak puntige oneliners heeft. En om terug te komen op de “discussie”: die ging aanvankelijk over het te pas of te onpas gebruiken van het woord “tokkie town”. Wat mij betreft laat ik het kort nieuws van de politie voor wat het is en richt ik mijn aandacht op de gebeurtenissen in Utrecht. We zullen wel weer te horen krijgen dat de islam er niets mee te maken heeft en dat het een gruweldaad is van een “verwarde” man met persoonlijke problemen. Zou zijn VOG regelmatig bekeken zijn?

  • Neee !!!!!! Ik wil niemand de mond snoeren !!! Alleen als het richting het persoontje van Chen Zhao komt , moeten zij hun B.. houden . Dat heet individuele censuur. Kakel er gerust op los , maar hou je waffel richting mij . Sommige regerings leiders hanteren dat ook , een enorm grote mond over anderen , maar lange tenen van een meter .

  • chen zhao, haha, er achteraf aan toe voegen dat het alleen om reacties gaat die aan u persoonlijk gericht zijn terwijl u even eerder toch wat meer algemeen sprak.
   Wat de dader uit Utrecht betreft, dat iemand moslim is betekent toch niet dat de islam ermee te maken heeft? Gezien zijn verleden lijkt het niet op een fanaticus die om religieuze redenen een terroristische aanslag pleegt, dus waarom keer op keer het geloof erbij halen? Beoordeel mensen nou toch eens zo als u zelf beoordeelt wil worden, als individu, en niet op basis van geloof en/of etniciteit. Geen wonder dat zoveel jongeren in achterstandssituaties gefrustreerd raken, ze kunnen het gewoon niet winnen van mensen die oordelen zoals u en RB.

   • De dader heeft gehandeld in naam van Allah, volgens een briefje dat gevonden is in de vluchtauto. Daarin , groet hij ook zijn moslimbroeders. Dus het is wel degelijk een aanslag uit naam van het geloof.

    • Hoe wilt u weten wat er op het briefje staat, dat heeft de politie helemaal bekend gegeven, in tegendeel, ze zoeken ondanks dat briefje nog steeds naar het motief. Dus zo eenduidig als u het hier neerzet is het.

     • heeft u gisteren op het nieuws waar die getuige aan het woord was gehoord wat die gup riep tijdens het schieten? fijn het die multiculti samenleving….

     • Gewoon je neus in de krant steken van vandaag, daar staat het met koeie letters in . Of dat moet weer fake nieuws zijn .

     • @ RB, ja, dat heb ik gezien, maar dat maakt het nog geen aanslag uit naam van de islam. Gelovigen blijken dat te doen, hun god aanroepen voor hulp, in allerlei situaties. Andere getuigen zeggen namelijk dat een vrouw het beoogde slachtoffer was. Vooralsnog weten we het gewoon niet. Tenzij jij het op basis van halve feiten en hele speculaties alweer beter weet, uiteraard ..
      En een multiculturele samenleving hebben we al sinds eeuwen, en ja, dat vind ik best wel fijn. Criminelen en gekken heb je in elke bevolkingsgroep, tenzij je zo’n roze bril op hebt, dan denk je dat het in je eigen groepje allemaal lieverds zijn.

      @ e, ik neem alles wat bij de Telegraaf vandaan komt met een flinke schep zout, die zuigen wel vaker nieuws uit hun duim.

 12. e,
  Ongenuanceerde reactie van u. Nergens beweer ik bijvoorbeeld dat Judge X er op los kakelt. Integendeel, vaak heb ik van hem geestige en inhoudrijke bijdragen gezien. Maar nu even liever geen aan mij gerichte reacties. Mijn spamfilter werkt namelijk niet en DHA niet lezen is geen optie. In huize Zhao zeggen wij na het eten van onze haaievinnensoep met speklapjes (je moet er van houden…): “Een dag zonder DHA, is een dag niet geleefd!”
  En voor nu, wat mij betreft, over en uit!

 13. Op zaterdag 30 maart
    Ik verloor mijn portefeuille met documenten in Den Helder

Comments are closed.