Leerlingen De Dijk voetballen met AZ

0

Den Helder – Het zal je maar gebeuren, op dinsdagochtend naar school gaan en ontvangen worden door de Rabo AZ Foodtour. Voetballers van AZ kwamen uitleg geven en natuurlijk een potje voetballen! Verschillende leerlingen leggen het gebeuren al vloggend vast. Daarmee kunnen ze een bezoek aan een thuiswedstrijd van AZ winnen voor de hele groep. Met een quiz over voeding werd de kennis over eten opgeschroefd en toen was het tijd om naar buiten te gaan, voetballen!

Namens de Rabobank was Roos Hendriks aanwezig. Ze vertelde dat het begon als voetbaltour, maar inmiddels is omgedoopt tot Foodtour. Dit om meer aandacht te geven aan het belang van goede voeding in combinatie met sport. Er doen totaal 100 groepen uit Noord-Holland mee aan de tour en De Dijk is de enige Helderse deelnemer. Helaas was er geen speler van de A-selectie aanwezig in het Helderse, er moesten immers op één ochtend 100 groepen bezocht worden. De materiaalman en een jeugdspeler van Jong AZ waren er wel, en die konden best een balletje trappen. “De foodtour is een jaarlijks terugkerend evenement, dus andere Helderse scholen kunnen volgend jaar natuurlijk ook meedoen”, aldus Hendriks.

Buiten werd er lekker gebald, vier tegen vier met de vertegenwoordigers van AZ daar nog bij. Een straf windje en vloggende leerlingen op het veld mochten de pret niet deren. Fanatieke koppies en mooie passeerbewegingen met her en der een doelpunt lieten zien dat het een mooi feestje was. Nu maar hopen dat één van de Helderse vloggers de prijs wint voor de groep, spannend!