Lijsttrekker Ouderenpartij NH helpt mee in de Lichtboei

4

Den Helder – Jeff Leever, lijsttrekker voor de Ouderenpartij NH, is donderdagmorgen stevig aan het werk gezet in verzorgingshuis De Lichtboei in Den Helder. Vier jaar geleden beloofde hij dat er een Hogeschool in de Noordkop zou komen. Echter is dat tot dusver niet gelukt, daarom werd het tijd om de tegenprestatie in te lossen.

“We hebben een mooi programma opgesteld”, lacht Ylvie Verschoor van Zorgroep Tellus, “We beginnen met het rondbrengen van het ontbijt, daarna gaat hij naar de broodkeuken om de broodronde uit te delen. Het is pannenkoekendag, dus straks serveert hij de pannenkoeken uit”.

Leever trok donderdag op met Jamy. Samen gaan ze de deuren langs om een kopje koffie of thee te serveren aan de bewoner. Zijn kersverse ‘collega’ is erg tevreden over de extra hulp: “Hij pakt het snel op. Vooral het contact met de ouderen is belangrijk”. “Ik vind het fantastisch dat ik dit vanuit de Hete Hangijzers kan doen”

De belofte voor een hogeschool in de Noordkop werd niet ingelost, maar er kwam wel een bachelor-opleiding in Hoorn. “Maar de mannen van NH Nieuws vonden dat niet genoeg”, knipoogt Leever, “Dus ik ben blij dat ik dit voor mijn doelgroep kan doen. De belofte blijft staan. Als het over vier jaar nog niet voor elkaar is dan ga ik hier opnieuw een dag werken”

4 REACTIES

  1. Jef Leever?
    Wat stelt die man nu voor? Zie je hem hier geregeld? Nee dus.! Loopt al wat jaren mee maar je hoort niets van hem, maar ja nu er verkiezingen zijn probeert hij zijn zakken weer te vullen. Maar besturen is een ramp.Hij weet amper waar Den Helder ligt. Hij heeft nog nooit iets nuttigs voor “zijn doelgroep”gedaan.

  2. Wat is het storend dat, bij maatschappelijke oprispingen van leerlingen van scholen, politici en anderen, oude mensen altijd veroordeeld zijn tot het eten van pannenkoeken; niet echt gezonde voeding, die hap meel. Het zal de ouderen o.a. stimuleren zo lang mogelijk zelfstandig te wonen cf landelijk beleid. Mijn achting gaat vooral naar degenen, die dagelijks de gezonde gevarieerde voeding in de tehuizen bedenken, serveren en de verdere verzorging ook nog op zich nemen met een ijzersterke mentaliteit (en dan zonder pers erbij en niet bij wijze van genoegdoening)

  3. Het is dus eigenlijk een soort taakstraf voor dhr. Leever. Weten we in ieder geval waar we niet op moeten stemmen, i.v.m. niet waargemaakte beloften.

  4. Helaas geldt dit voor vrijwel alle politieke partijen die de eerste jaren na hun aandeden kleurloos, weinig bij de burgerij aansprekend van zich laten horen om zes maanden voor de volgende raadsverkiezingen met hapjes en het uitdelen van ballonen en posters de kiezers aan zich zien te verbinden.. Zo was het toen en zien we ook in 2022 terug. Overigens het zoutgehalte van voeding in zorginstellingen moet duidelijk naar beneden, dat heb ik in de vorige raadsperiode al eens bepleit, maar daar is weinig mee gedaan.

Comments are closed.