Man trekt plantenbakken omver

23

Den Helder – De politie heeft maandag rond 14.30 uur een 48-jarige man aangehouden nabij rotonde De Vijfsprong. De man had eerder bij een bloemist op de Beatrixstraat een aantal planten uit de plantenbak getrokken en op straat gegooid.

Getuigen hadden dit gezien en informeerden een passerende motoragent. Na het krijgen van een goede omschrijving konden agenten de man staande houden. Hij wilde vervolgens zijn legitimatiebewijs niet tonen, waarop hij is aangehouden. De man ging in verzet. Twee passerende automobilisten zijn gestopt en hebben de motoragent geassisteerd bij de aanhouding.

Aangezien de schade summier was besloot de bloemist geen aangifte te doen. Voor de man is een proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en baldadigheid. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de bekeuring. De politie bedankt de oplettende getuigen en helpende automobilisten!

23 REACTIES

 1. kan het nog een beetje begrypen ook bloem bakken ,vrachtwagen,legen karren een groote kleren zooi by die bloemist op straat,leverd .zeker de bloemen voor de gemeente,mag alles zeker,moet een cafe of andere ondernemer op ze stoep flikken
  ben er ook al een keer gevalen met me kinderen op hun fietsje
  ,niet door te komen

  • Vanwege de chaos bij die bloemist ga ik al expres via de AH–>Kroonpassage–>Beatrixstraat.
   Neemt niet weg dat het niet netjes is van deze man.

   En beste E… Beetje baldadigheid mag nog best als je wat ouder wordt. Zolang je maar niks sloopt.

  • Ook dan , mag je niet fietsen op de stoep. Dat moet je als ouder als èèn van de eerste dingen je kinderen leren.

   • je mag ook niet parkeren op de stoep, kijk voor de gein is de Beatrixstraat in hoeveel auto’s daar gemiddeld geparkeerd staan, even een pakkie peuken, even een flesje drank, even een ditje even een datje…..

 2. Ik heb 2 jaar geleden een aanrijding gehad omdat die vrachtwagen zeer goed geparkeerd was. Max 15 minuten volgens de gemeente, maar staat er regelmatig langer zo ook die dag. 2 oktober 2017. Een groot zootje op die hoek

 3. en waar is / was handhaving? moest een toevallig passerende motoragent met hulp van passanten het weer opknappen……

  • Is dit een taak voor handhaving ? Of is het een taak voor de politie. Daar zit verschil in .

   • als dit geen taak zou zijn voor handhaving zijn ze dus overbodig en kunnen we ze wel naar huis sturen…..

    • Verdiep je eens in het verschil, wat een handhaver mag doen en wat een politieagent mag en kan doen. Daar zit namelijk verschil in .

     • er zijn handhavers met politiebevoegdheden maar ze mogen minimaal al verdachten staande houden en boetes uitschrijven, was dus bij uitstek een klusje voor de handhavers, alleen zie je ze nooit hier… en als de handhavers zoals u meld hier niet de juiste bevoegdheden hebben hebben we ze ook niet nodig, net als kapotte schoenen die gooi je weg en gaat ze ook niet gebruiken…..

 4. Als ik de beatrixstraat in kijk, wordt ik al direct depressief. En die lelijke bolder als zogenaamd symbool voor Den Helder (zoals de eiffeltoren voor parijs volgens zeestad) is een doorn in het oog. Bah! Zet dat enorme gevaarte op de dijk en gooi een lijntje uit naar texel. Dan kunnen we er nog wat plezier aan beleven.

  Riep al een tijd geleden dat het zonde geld is … maar luisteren kennen ze niet bij de gemeente. Die leven daar hun eigen leventje … en straks allemaal op de e-bike of waterfiets naar het werk om de file te ontwijken.

  Sommige mensen bij de gemeente zijn al aardig op leeftijd, het probleem zal daarmee ooit vanzelf oplossen, maar ze laten dan wel een teringzooi achter. Manmanman

  • Wat dacht je van die beweegbare afsluitpaal in de straat. Die stelt geen moer voor. Je kan er via de middenberm gewoon omheen rijden !! Wat ook regelmatig gebeurd.

  • Over vriendjes gesproken beste Henk.
   Ook de Helderse Courant van vandaag gelezen en gezien hoe ,,mooi” het oude postkantoor gaat worden wat met veel geweld is ontruimd door onze ,,fijne” bestuurders??
   Blijkbaar is er al een deal zodat Tuin eind dit jaar zich kan gaan uitleven op de ellende van een ander,als u begrijpt wat ik bedoel.
   En dit staat dus niet te lezen op Den Helder Actueel,blijkbaar is de redactie van deze site niet bepaald bevriend met de aannemer anders hadden ze denk ik ook wel een persbericht gehad.
   Naar mijn idee loopt tuin een beetje voor de muziek uit gelet dat op het gegeven dat er nog rechtzaken lopen.
   Of heb ik iets gemist???????

   • De handelingen van Tuin en de berichtgeving daarvan in het NHD, zijn waarschijnlijk een poging om de Kantonrechter te beïnvloeden in zijn uitspraak.

    De ziekmelding van de Kantonrechter vlak voor 6 maart, was in dit geval – met 2 maanden uitstel van de zitting tot gevolg – ook erg welkom (dan kun je mooi de plannetjes, tekeningen en het verhaal nog-effe-snel-in-mekaar-flansen).
    Ik hoop in geval dat …., de Kantonrechter u dán – net als de verbonden partijen – óók ter wille zal staan, als u begrijpt wat ik bedoel. 😉

    ‘VERBONDEN PARTIJEN’, stad en provincie zal er maar mee behept zijn. 🙁

   • “van nors naar vriendelijk”dat geld zeker voor de bewoners, veel norser kan het niet worden…..

   • Er mocht toch niets verandert worden aan het authentieke uiterlijk van het gebouw? De kozijnen mochten niet overgeschilderd met gewone verf om op die manier het asbest ‘in te pakken’, en nu zou zo’n ingrijpende verbouwing ineens wel mogen?

    • Lachen toch ? Dat was een beleid van de gemeente bij niet bevallende huurders . Nu is het een “”bevriende”” Aannemer , die mag gewoon zijn gang gaan. Ondanks , dat er nog recht zaken lopen . Maar.. voor de muziek uit lopen , daar zijn ze goed in bij het gemeente bestuur. Overigens Monique, asbest, zit in de kit rondom de ramen en kozijnen gebruikt is , niet in het kozijn zelf.

 5. Merk trouwens dat deze krant weinig tot niets publiceert qua gemeentelijk nieuws de laatste tijd. Is daar een reden voor? Er zijn toch een aantal nieuwsfeiten de revu gepasseerd de laatste tijd….

 6. Provinciale staten lezen ook mee !! Ze proberen natuurlijk uit alle macht , dat onze kritiek op hun onbetrouwbare beleid het bedriegen en beliegen van de burgers van Den Helder daar op de leestafel terecht komt.

Comments are closed.