Marine onderschept 500 kilo cocaïne

1

Den Helder – Het marineschip Zr.Ms. Zeeland heeft afgelopen donderdag een zeilschip met circa 500 kilo cocaïne onderschept in de Caribische Zee. Zr.Ms. Zeeland is een patrouilleschip van de Koninklijke Marine en vaart als stationsschip in de West. Een van haar taken is het uitvoeren van counterdrugsoperaties. Dit doet zij in samenwerking met de Amerikaanse Joint Interagency Task Force South.

Bij het aan boord gaan van het zeilschip vond het Amerikaanse kustwachtteam dat geëmbarkeerd is aan boord van de Zeeland vrijwel direct de balen met cocaïne. De drugs en opvarenden zijn door Zr.Ms. Zeeland overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Zr.Ms. Zeeland is sinds afgelopen december het stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode al een zogenoemde go fast-boot aangehouden en daarbij een grote hoeveelheid verdacht geld aangetroffen. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij er door een schip pakketten – vermoedelijk drugs – overboord werden gezet. In januari deed de Zeeland een recordvangst van 2000kg harddrugs, die aan boord van een speedboot werden gesmokkeld.

1 REACTIE

Comments are closed.