DHA-A leader
DHA-A leader

Mogelijk parkeermaatregelen op Willemsoord

Den Helder – Het college is niet blij met het feit dat dagtoeristen voor Texel steeds vaker hun auto de hele dag gratis parkeren op Willemsoord. Dat meldt zij in antwoord op vragen gesteld door D66.

De gemeente is zelf eigenaar van Willemsoord. Het college meent dat “de in Den Helder beschikbare parkeerfaciliteiten in hoofdzaak gebruikt moeten worden door de belanghebbenden waarvoor deze zijn aangelegd”. Het college verwijst in een adem door naar de beheerder van de gerestaureerde werf: Willemsoord bv. “Wij hebben geen zeggenschap over het gebruik. Het parkeren op het terrein van Willemsoord is evenwel vrij. Daardoor overtreedt de reisorganisatie in feite geen regels.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft wel overlegd gevoerd met Willemsoord bv. “Zij hebben inmiddels twee keer geconstateerd dat de reisorganisatie gebruik maakt van het parkeerterrein op Willemsoord. Willemsoord treedt in overleg met deze organisatie.” Als er geen bevredigende oplossing wordt gevonden, gaat het college bekijken welke parkeerregulerende maatregelen mogelijk zijn om het probleem op te lossen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Richard

  De belanghebbende inzake het parkeren op Willemsoord is natuurlijk de gemeente(tevens eigenaar van de bv)zelf.Het zal de oplettende jutter natuurlijk niet onopgemerkt blijven dat er “opeens” weer van alles met/op Willemsoord aan de hand is ( slechte kades ).Maar dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het voornemen om daar een nieuw stadhuis te vestigen.Dit zal vast niet het laatste nieuws zijn.

 2. Rasjutter

  Was daar toevallig gister even en wist niet wat er loos was maar iets te doen in gebouw 51 volgens mij, parkeerterrein stond vol tot voor het nieuwe gemeentehuis. Probleem wat niet zo op te lossen valt volgens mij, Marine wil zijn grond zelf weer gebruiken dus ja waar moet je dan heen??

 3. M.H. Straub

  En hoe wil je controleren of een geparkeerde auto van een dagjestoerist Texel is of van iemand die zich vermaakt op Willemsoord ???

 4. juttertje 51

  ja met dit college van stumpers word den helder de afgrond in getrapt

Reageren is niet meer mogelijk.