MSV Zeemacht op dreef bij thuiswedstrijd

0

Den Helder – Zwembad het Heersdiep was dit weekeinde het toneel van het derde en laatste deel van het regionale Minioren-Junioren Circuit. Er waren meer dan 90 zwemmers die hieraan deelnamen. De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren in hun eigen thuisbad goed op dreef en wonnen maar liefst 18 medailles.

Bij de jongste minioren meisjes zwom Esmee Smit naar het goud op de 100 meter vrije slag en behaalde Hiba Essataa zilver op de 100 meter wisselslag. Nikki Hofland won goud op zowel de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag. Pascale Goed won zilver en brons en Natasja Pranger won zilver op de 400 meter vrije slag. Emma Riemers won bij de junioren meisjes goud op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag en zilver op de 100 meter vlinderslag.

Bij de minioren jongens behaalde Thijmen van Boheemen zilver op de 100 meter rugslag en zilver op de 400 meter vrije slag. Bij de junioren jongens won Collin Schouten driemaal goud op de 100 meter vlinderslag, 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Jip Duursema was goed voor tweemaal zilveren en eenmaal brons en Marco van der Wulp zwom naar het brons op de 100 meter vlinderslag.

Records
Bij deze wedstrijd werden ook weer vele persoonlijke records verbeterd, maar liefst 38 in totaal. Zo haalde Christoph Smit acht seconden van zijn PR op de 100 meter vrije slag af en Hiba Essataa 21 seconden. Op de 400 meter zwom Natasja Pranger 25 seconden van haar PR af en Emma Marsman 15 seconden.