Nauwere samenwerking ziekenhuis en ROC’s

0

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep, ROC Horizon College en ROC Kop van Noord-Holland werken samen bij de opleiding van gespecialiseerd verpleegkundig personeel. Zij gaan de mbo-opleiding Verpleegkundige in de Praktijk verder uitbouwen en vormgeven. De opleiding wordt gegeven bij de Noordwest Academie in Alkmaar, het opleidingsinstituut van het ziekenhuis.

De opleiding Verpleegkundige in de Praktijk (VIP) is een vierjarige mbo-opleiding. In de eerste twee jaar van de opleiding lopen studenten stage bij verschillende verpleegafdelingen op één van de locaties van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar of Den Helder. Naast deze locaties zijn er ook stagemogelijkheden in het revalidatiecentrum van Heliomare in Wijk aan Zee. De theorielessen volgen de studenten bij de Noordwest Academie.

Tijdens het derde en het vierde leerjaar is de student leerling-verpleegkundige en krijgt hij/zij een contract. Het verschil met een reguliere mbo-opleiding is dat bij de VIP-opleiding alle praktijk wordt aangeboden in een algemeen ziekenhuis.

Ondertekening
Op de foto de ondertekening van de samenwerking met van links naar rechts: Aad de Wit (voorzitter College van Bestuur ROC Kop van Noord-Holland), Floor Haak-van der Lely (lid Raad van Bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep) en Anja Grootoonk (voorzitter College van Bestuur ROC Horizon College). Foto: Rob Duin.