Nieuw jongerenproject Triple M geslaagd

1

Den Helder – Dit jaar is een nieuw project gestart: Triple M. Het staat voor Muziek, Museum en Maritiem en wordt uitgevoerd door De Marinierskapel der Koninklijke Marine, Het Marinemuseum, Triade Huis van de Kunsten en Theater de Kampanje.

Op donderdag 21 maart werden in de Kampanje groepen 7 & 8 van allerlei basisscholen uit Den Helder en Julianadorp ontvangen voor een jeugdconcert van de Marinierskapel. Tevens brachten deze kinderen een bezoek aan het Marinemuseum.

Het speciale jeugdconcert in de Kampanje viel super in de smaak. Tijdens een reis van Nederland naar de Antillen, liet het orkest de kinderen kennismaken met alle instrumenten en diverse stijlen muziek. Zo konden de kinderen swingen op klanken van Armin van Buuren, Bruno Mars, maar ook de filmmuziek van Disneyfilm de Kleine Zeemeermin en Pirates of the Carribean. Er werd ritmisch meegeklapt en zelfs gerapt op Nick en Simon.

In het Marinemuseum ervaarden de kinderen onder begeleiding van een museumdocent de verschillende functies van muziek en geluid bij de marine. Triple M wordt een jaarlijks terugkerende samenwerking waar scholen gratis van kunnen genieten.

1 REACTIE

Comments are closed.