Opnieuw op plek 33 in de AD Misdaadmeter

9

Den Helder – Op de ranglijst van (on)veilige gemeenten is Den Helder dit jaar opnieuw terug te vinden op plek 33. Dat is dezelfde positie als vorig jaar. Dit blijkt uit de zaterdag gepubliceerde AD Misdaadmeter.

Texel staat op plek 175 en is daarmee flink gestegen en dus, volgens de criteria van het AD, het afgelopen jaar onveiliger geworden. Dat geldt ook voor Schagen, dat stijgt van 198 naar 159. De gemeente Hollands Kroon is behoorlijk veilig, gezien de plek die de gemeente inneemt op de ranglijst: 324. De veiligste gemeente van het land is Dinkelland, de onveiligste Amsterdam.

Den Helder telde vorig jaar 77 woninginbraken, 27 inbraken in schuurtjes en 47 autokraken. Allemaal fors minder dan in 2017 en dat geldt ook voor het aantal bedreigingen, dat afnam van 177 naar 133. Het aantal mishandelingen steeg, van 209 naar 224.

Misdaadmeter
De Misdaadmeter maakt gebruik van gegevens van de politie over afgelopen jaar De ranglijst van (on)veilige gemeenten komt tot stand door te kijken naar aangiftes en meldingen van tien delicten: woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal uit of vanaf een auto/motor, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling. Deze delicten worden per gemeente afgezet tegen het inwoneraantal.

9 REACTIES

 1. Het grootste plezier wat ik aan dit bericht ontleen is dat het aantal bedreigingen zo fors in aantal is terug gelopen.
  DAT ZAL TOCH EEN OPLUCHTING BIJ HET GEMEENTE BESTUUR GEVEN.
  Kunnen ze zich toch nog veilig en vermomd tijdens het carneval zich onder het stemvee bewegen.
  He he wat een geweldig nieuws,kunnen ze het met het opstellen van de tekst agressie protocol ook rustig aandoen.

 2. als je het politie bureau s’avonds en in het weekend gesloten houd en dus meldingen en of aangiftes zo goed als onmogelijk maakt daalt het misdaadcijfer natuurlijk steeds meer…… m.a.w. lekker geloofwaardig zo’n krantenknipsel

 3. Als ze de witte boorden criminaliteit hadden meegerekend, dan was Den Helder met stip op de eerste plaats terechtgekomen.

  • Nauw Dick ; Hier in Den Helder is er maar een die telkens de wet aan zijn laars lapt. Het lijkt er op dat hij graag zelf voor rechter wil spelen. Ik vraag me af hoeveel criminele feiten hij elke dag pleegt. Als wij als burger aangifte willen doen hebben ze het liefst via een online formalier.

 4. “De Misdaadmeter maakt gebruik van gegevens van de politie over afgelopen jaar ”

  alleen dit zegt al méér dan genoeg.
  het volk doet geen aangifte meer. behalve dat je dágen moet wachten om maar aangifte te mogen doen, komt datzelfde papiertje in de doos met de andere 16000 onopgeloste zaken en zal in dit leven niet meer worden opgelost.

  leuke cijfertjes die links, vooral in de aanloop naar verkiezingen, altijd zo graag uitpoept. toevallig altijd op dit soort momenten. ik neem die politie al jaren niet meer serieus. mij te laf.
  wel alle mogelijke manieren om een blanke nederlander op te sporen (touringcar, dakkoffers) en aan de andere kant het importvolk geen strobreed in de weg (durven) liggen.

  de cijfertjes van dit soort onderzoeken, ook die van regering-trekpop cbs, zijn mij te corrupt.

 5. Nou Richard, over wie hebben we het hier dan? Uw spellingscontrole kan ook gelijk op de bon of kan die uw crimineel grammaticale incorrecte zinnen niet meer aan?

  • Nauw M.B ; Ik denk dat jij wel weet over wier het gaat. Een hele hoop mensen zien hem liever gaan. Ik hoop dat jij ook de laatste gerechtelijke uitspraak heb gelezen, van afgelopen vrijdag. Over een onterechte sluiting en intrekking van hun vergunning.

    • Deze stond Zaterdag op de site van NHD. Het was de uitspraak van de twee shoarma hadden aangespannen wegens sluiting en intrekking van hun vergunning. Dit was volgens het Ministerie en bezwaarcommissie geheel onterecht gebeurd. Maar deze man hield voet bij stuk.

Comments are closed.