Pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt

0

Den Helder – De 13e editie van Nationale Pannenkoekdag wordt vrijdag 22 maart gevierd. Op deze dag bakken leerlingen door het hele land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Ook in Den Helder zetten leerlingen zich in voor de samenleving.

In samenwerking met De Helderse Vallei bakken leerlingen van Beroepsonderwijs aan Zee op 20 maart alvast een stapel pannenkoeken. De leerlingen zullen deze, samen met een verse soep, uitserveren bij bewoners van verzorgingshuizen de Lichtboei en de Zeester.

De Pannenkoekdag is voor de leerlingen onderdeel van een zes weken lang programma over gezonde voeding. Er is daarom gekozen voor volkoren meel van een lokale molen, eieren van de kinderboerderij van De Helderse Vallei en biologische melk. Een pannenkoek kun je best eens eten, zolang je maar voldoende groente binnenkrijgt. Daarom maken de leerlingen ook een soep met verse ingrediënten. Zo lunchen we lekker en verantwoord!