Pimpandoer en Bonaire klaar voor Koningsdag, Odeklonje volgt later

30

Den Helder – De cafés die vanuit de Koningstraat naar Willemsoord verhuizen gaan niet allemaal met Koningsdag al open. Dat was wel de bedoeling, maar de werkzaamheden zijn niet op tijd klaar. In goed overleg is besloten dat het werk aan de nieuwe Pimpandoer en Bonaire voorrang krijgt. Zij openen dus wel eind april, maar voor Odeklonje wordt het half mei.

Er wordt al weken hard gewerkt in gebouw 51. Waar ooit een ijsbaan en bowlingbanen lagen, komen nu drie kroegen. Eigenlijk vier zelfs, want het deel dat straks Odeklonje is wordt opgesplitst in twee aparte ruimten; het café en een grand café. “Een langgekoesterde wens gaat daarmee eindelijk in vervulling”, laat Tom van den Berg weten. Het clubdeel van Odeklonje krijgt een plek onder de nieuwe huisvesting van Costa Smeralda, de pizzeria die de bovenverdieping krijgt van wat tot voor kort de Hachi Lounge was.

Op de hoek komt de Pimpandoer en uitbater Arie Verhoef kan niet wachten tot het zover is. “We gaan er in vierkante meters op vooruit, maar het is los daarvan ook een mooie uitdaging om op een andere locatie weer ‘opnieuw’ te beginnen.” Hij gaat woensdag 24 of donderdag 25 april open, een paar dagen voor Koningsdag dus. “Het weekend ervoor zijn we voor het laatst open in de Koningstraat en direct daarna begint de grote verhuizing”, laat Verhoef weten. Verhuizing voor zover nodig, want veel is op de nieuwe plek ook echt nieuw. Zoals de bar, maar ook de koelruimte die de Pimp deelt met Bonaire.

Oude sfeer
Bonaire is 20 april voor het laatst open in de Koningstraat en opent op Willemsoord op vrijdag 26 april, meldt Mark Demoitié. “Na 25 jaar in de binnenstad een nieuwe stap, maar zeker geen compleet ander café. Bonaire moet natuurlijk wel de oude sfeer houden.” Dat geldt ook voor de Pimpandoer en Verhoef verwacht dat de vaste klanten probleemloos de overstap maken, “maar het is natuurlijk afwachten hoeveel nieuwe klanten we op deze plek weten te trekken”. Met mooi weer kan er gebruik worden gemaakt van het terras, dat over de volledige lengte van de drie horecagelegenheden komt. “Eerst twee meter terras aan de gevel, dan drie meter weg en dan nog vijf meter breed terras”, licht Verhoef toe.

De echte opening van de twee cafés is met Koningsdag, 27 april, en dan wordt direct al samengewerkt met een leuk programma. “We sluiten aan op het dagprogramma van Willemsoord, om elkaar niet in de weg te zitten. Vanaf 14.00 uur is er muziek op een buitenpodium bij de bunker.” Van den Berg zal dan met studio 62 aansluiten, zodat er toch al gezamenlijk een Koningsdagprogramma wordt gepresenteerd.

30 REACTIES

 1. Mooi, nu de coffeeshops nog. Zijn we ook van die rond Kwattende en pissende verslaafden af.

 2. En als de kroegen verhuist zijn worden de oude panden dan ook meteen gesloopt of blijft dat ook tijden leegstaan? (zoals die shoarmatent wat eerst een vuilstort was en nu dichtgetimmerd is)

 3. Als het succes van horecaonderneming Pimpandoer evident is met de 18 boeken Pimpandoer die Fer Donkers in de periode 1953-1969 schreef dan is succes op Willemsoord bij voorbaat verzekerd. Hoewel al sinds de jaren vijftig lid van de openbare bibliotheek kan ik me niet herinneren ooit een Pimpandoer in handen te hebben gehad, ook niet toen ik enige tijd in de bieb te Schagen heb gewerkt, maar volgens recensies zijn het wel pracht avonturenboeken voor jongens en meisjes, een generatie en zeker ook ouderen die hopelijk evenzeer genieten van de gastvrijheid die uitbater Arie Verhoef op de nieuwe locatie ons zal bieden. Veel succes.

  • Marinus Vermooten
   Het waren spannende jongensboeken,of mag dat in deze tegenwoordige tijd niet meer worden gezegd?
   Vooruit dan maar Jeugdboeken.
   Het speelde zich veel af in en rond de Imbosch(Gelderland Veluwe) dat herinner ik mij nog wel,heb er wel wat gelezen en uiteraard ook Arendsoog.
   Heeft niets met het onderwerp te maken,maar toch 🙂

   • Blijkens interview, dat ik had in het kader van het Helderse horecaboek, wilde hij de naam en inhoud van het boek min of meer verbinden aan zijn café. Heb het interview toevallig er gisteren nog even op nageluisterd want ik had het ook via de LOS uitgezonden. Alle ruim 8000 vraaggesprekken sinds 1982 zijn min of meer bewaard en worden door de HHV overgezet.

  • schrijver van de Pim Pandoer boeken was Carel Beke, Fer Donkers was de echte naam van Pim Pandoer.

 4. Dat worden een hoop minder dronken mensen die schreeuwend en kotsend door de straat zwalken Zal mijn nachtrust ten goede komen, Coffeeshops gaan om 12 uur dicht dus daar heb ik weinig last van

 5. grappig dat én Woensdag én Donderdag op de 25e April vallen dit jaar is dat een nieuwe vorm van schrikkeljaar of iets dergelijks 🙂

 6. Houdt de Reddingbrigade en Jan Dop wel aan het werk. Zaterdagnacht dronken lui uit de gracht plukken. Dronken volk en grachten gaan niet samen. Een grote pisbak vullen en dan opeens met je dronken kop voorover vallen en onderkoeld raken. Dit wordt weer zo’n geval van ‘moet eerst fout gaan en pas daarna geven we thuis’. Onthoudt deze woorden.

  • in Amsterdam valt het best mee en die hebben heel wat meer grachten in de uitgaansgebieden, gevalletje bangmakerij, code geel, NL alert, dreigingsniveau 4 en zo voorts

   • Daar , hebben ze bij de Brandweer een speciaal voertuig voor waterongevallen. Er gaan er daar meer de gracht in dan je denkt. Niet alleen door met een stuk in je kraag proberen de gracht te vullen . Er zijn er ook bij , die ter afkoeling de plomp in gelazerd worden.

 7. Hoeveel mensen zijn er tot nu toe in het Helders kanaal en werfkanaal geraakt sinds er daar nu horeca is? Volgens oude, veelal vooroorlogse Helderse kranten waren het nogal wat matrozen die soms uit pure wanhoop en burgers vanwege liefdesverdriet zich van hun leven wilde beroven en er vaak door omstanders uit het water levend werden gevist. Voor het overige zijn mij over de afgelopen 125 jaar slechtst enkele gevallen bekend van dronken lui die levenloos naar boven werden gehaald. Dat is weer het voordeel als je jaar in jaar uit de oude Helderse dagbladen doorneemt. Paniek reacties dus totaal overbodig.

   • Geachte meneer /mevrouw E Er zijn ook mensen met een glaasje te veel op die bij het oversteken het verkeer onvoldoende in de gaten houden of nog erger beschonken achter het stuur kruipen. Dat aantal is aanzienlijk groter dan degene die na een vrolijk avondje stappen na een nachtelijke dwaling een nat pak oplopen en van een koude kermis thuiskomen.

    • Ook daar is het , beter voorkomen dan genezen. Maar als u goed leest , heb ik dit niet aangekaart. Ik borduurde alleen voort op wat SK en RB beweerde. Bovendien , is het blijkbaar in Amsterdam regelmatig raak , dat daar iemand in het water geraakt, zodat zij er speciaal een voertuig voor hebben aangeschaft.

  • Oh my god … U bent de Helderse dictator die ergens in het verleden is blijven hangen? … of zal ik het anders zeggen: is vastgeroest?

 8. Grote kans dat daar in de toekomst strompelende ambtenaren te water gaan raken.

  Stadhuis op Willemsoord?

  Foute keuze (66%, 662 stemmen)
  Goede keuze (28%, 280 stemmen)
  Maakt me niets uit (7%, 66 stemmen)
  Aantal stemmers: 1.008
  —————————————————-
  Vergeet niet om vandaag nog even tégen te stemmen – kleine moeite. 😉

 9. Is iedereen het debacle van DOK51 vergeten? U weet wel, het “restaurant” met 9 biertanken van Tom van de Berg en Kees Jan Tuin waar wij als Helderse bevolking ruim 2 miljoen euro voor moeten hebben betalen bij het faillissement. Nu 8 jaar later mogen deze eigenaren van Odeklonje het toenmalige “restaurant” met discotheek faciliteiten voor een schijntje van de prijs huren, met goedkeuring van de grootste politieke partij “Beter voor Den Helder”. Waarvan één van de raadsleden zelf ook intrek neemt in het zelfde pand.
  Betalen Tom van de Berg en Kees Jan Tuin het verlies van 2 miljoen door faillissement terug aan Den Helder?
  Of is dit het volgende cadeautje van Gemeente Den Helder aan deze ondernemers?
  En hoe is het mogelijk dat de directeur van Willemsoord dit toestaat, was hij niet degene die deze ondernemers nooit meer op het terrein wilde hebben?

  • Dat is Den Helder op zijn best Andrea. Die personen zorgen voor sterk dalende woningprijzen en het uit de (toeristische) markt prijzen van gemeente Den Helder! Een aantal dwarsliggers verzieken het voor een grote groep inwoners die wel naar eer- en geweten hun best doen.

  • Knijp maar snel in de handjes dat er nog geen tunnel is gegraven naar Texel. Dan is het helemaal gedane zaak met deze gemeente. We delen exact dezelfde mening Henk.

  • Tot dat de rekeningen voor huur gas en licht etc binnenkomen. Dan gaan de prijzen van de consumpties omhoog, wat als gevolg heeft dat de klanten wegblijven.

Comments are closed.