Politie doneert 64 lampjes aan Visbuurt

25

Den Helder – Controleurs van politie en gemeenten deden onlangs 64 ‘lampjes’ in de bus bij bewoners van de Visbuurt. Het ging om bewoners die niet thuis waren en hun woning donker hadden achtergelaten.

Inbrekers willen uiteraard niet worden gezien tijdens het plegen van een inbraak. Verlichting aan, binnen en buiten, maakt dat ze een woning wat sneller overslaan. Bij een controle in de Visbuurt bleek dat er toch nog aardig wat mensen zijn die dit advies (nog) niet opvolgen.

Zorg ervoor dat het lijkt of er iemand thuis is. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen adviseert daarnaast alle zichtbare, bereikbare deuren op de begane grond te verlichten. Laat de buitenverlichting tijdens de donkere uren branden. Een inbreker heeft maar enkele seconden nodig om in te breken. Als hij langer nodig heeft, ziet hij er al vaak vanaf. Doe daarom ook altijd de voor- en achterdeur op slot en de ramen dicht als u weg bent, ook overdag. Zo verklein je al snel de kans op inbraak.

Ziet u iets verdachts in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Meer tips vindt u op www.politie.nl en www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

25 REACTIES

 1. Hebben ze nix beters te doen mischien als ze de ibrekers mischien een x zouden pakken ist niet nodig

  • Met enig verstand, zou je misschien kunnen bedenken dat ‘de lampjes’ op papier staan afgedrukt.
   Bij het ‘in de bus werpen’ kunnen ze dan ook niet stuk vallen.
   En als de bewoner een beetje slim is, gaat hem of haar mogelijk een ‘lichtje’ op.
   Maar voor minder ‘creatieve’ bewoners, heeft de politie er vast nog een tekst op gezet.
   Nu maar hopen dat ze de ‘diepgang’ van de ‘gelaagdheid’ kunnen lezen …. 😉

  • Het zelfde als de toenmalige voetjes denk ik , die in de bus gegooid werden of op de plaats achter gelaten werden die inbraakgevoelig waren.

 2. Een veelgebruikte truc is een houtje of stukje plakband op deuren plaatsen van donkere woningen. Zo kan het ‘tuig dat snel geld wil verdienen’ zien of er beweging bij de woning is. Laat ook uw buren goed opletten naar rotzooi aan en tussen deuren. En koop een paar goedkope timers bij de Action … een aantal led lampen erop aansluiten en klaar is kees. Tis goedbedoeld advies.

 3. Goeie tip SK, die kon ik niet. Van dat houtje en stukje plakband. Gaan we iets mee doen. Ik heb hiermee te maken namelijk en jouw tip zal ik zeker gebruiken. Bedankt! Ook een positieve tip trouwens, ik lees zoveel geklaag en negatieve reacties van steeds dezelfde mensen. Dit klinkt nuttiger.

 4. Ja SK, dat is ook waar.
  Ik had trouwens vroeger een huis in “de Stolpen” en als we er dan lang niet waren had ik in die tijd overal timers. Die had ik allemaal zo ingesteld dat het net leek of er mensen waren. Zelfs de TV ging aan en uit. Ik had een normaal logisch aan en uit net zoals dat we er normaal waren. Als laatste ging dan ook de slaapkamer lamp uit. Ook de badkamer zat op het systeem. Het koste vrij weinig en was vrij simpel.

 5. Sluit timers en verlichting aan, koopt alarm. Kondigt op fecesboek aan over een week op vakantie te gaan

  • Koop een bel met camera, dan kan je de inbreker vertellen dat je lekker op vakantie bent. Of de bode via die camera , het pakje bij de buren laten afgeven omdat je niet thuis bent, ook lekker slim .

  • Exstra lampjes , hoef je niet uit te laten. Zij hebben geen voer en dokterskosten en je hoeft niet met een zakje in de hand achter lampie zijn kont aan lopen.

Comments are closed.