Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update)

6

politiebureau den helder bedreigdDoor een dreiging tegen het politiebureau van Den Helder heeft de organisatie de toegangswegen tot het pand en de naastgelegen brandweerkazerne woensdagmiddag afgesloten.

Verschillende voertuigen waaronder een ME voertuig blokkeren het verkeer. Agenten in kogelwerende vesten houden iedereen die naar binnen wil tegen en sommeren omstanders toch vooral door te lopen voor hun eigen veiligheid. Ook vanaf het dak wordt de omgeving door verschillende agenten in de gaten gehouden.

De dreiging zou volgens de voorlichter puur gericht zijn tegen het politiebureau en verdere informatie kunnen ze niet verstrekken. De naastgelegen school is wel gewoon bereikbaar en open.

Update
De politie heeft inmiddels het volgende gemeld: “Persoon die dreigmelding heeft gedaan is door politie aangehouden. Dit gebeurde in de omgeving van het politiebureau Den Helder. Na onderzoek bleek de melding vals te zijn. De politie-inzet rond bureau is afgeschaald”.

politiebureau den helder bedreigd

6 REACTIES

  1. In Den Haag ging het om een dreiging naar de gemeente toe over een uitkeringsgeschil. Lijkt mij dat dit wel veel vaker gebeurd is. Angst gaat steeds meer regeren na de laatste moordpartij. Het gevoel van onveiligheid is merkbaar en komt steeds vaker onze huiskamers binnen.

    • iedereen wordt ook bang gemaakt met al die flauwekul meldingen om het minste geringste, code rood, NL alert, dreigingsniveau 4 of zelfs 5

Comments are closed.