Provinciale kandidaten te gast bij de LOS

17

Den Helder – Met de verkiezingen in aantocht verzorgt de LOS op de zaterdagen 9 en 16 maart twee extra uitzendingen. Daarin twee uur lang aandacht voor de verkiezingen voor zowel het Waterschap als Provinciale Staten.

Op zaterdag 9 maart zijn lokale kandidaten voor het Waterschap te gast. Ze vertegenwoordigen vier van de vijf partijen waarop Helderse namen zijn terug te vinden, te weten Groen, Water & Land, het CDA, 50Plus en de ChristenUnie. Een week later zijn enkele Helderse kandidaten voor Provinciale Staten te gast in de LOS studio. Den Helder telt er negen voor zes partijen. Zoals het er nu naar uitziet zijn vertegenwoordigers van alle partijen (CDA, VVD, PvdA, SP, PVV en CU) aanwezig.

Wie vragen heeft voor de kandidaten kan die nu al insturen via studio@losdenhelder.nl. De programma’s worden van 10.00 tot 12.00 uur live uitgezonden via LOS radio. Alle mogelijkheden om naar de LOS te luisteren zijn te vinden via losdenhelder.nl.

17 REACTIES

 1. Beste George,ben blij dat ik in uw ogen nu dus ook tot het domme volk behoor.Ik ben 75 jaar en heb ALTIJD mijn stem uitgebracht.Maar nu ben ik er klaar mee.
  Als je ziet wat er in de loop der jaren is afgebroken door die dieven in Den Haag en zeker voor de wat minder draagkrachtigen.
  En het maakt niet uit wat je stemt je wordt door ALLE partijen GENAAID van rechts naar links.
  En als je dan een wat sobere wachtgeldregeling voorstelt (SP in dit geval) dan zijn de rapen gaar in Den Haag want dat kan Absoluut niet volgens al die zakkenvullers aldaar.
  Eindconclusie mijnerzijds:IK STEM NOOIT MEER!!!!!

  • Ik zag toevallig net een spotje van de SP op de TV en het eindigde met: “Thuis blijven is Rutte steunen !”

  • Als er niets bij is dat je bevalt, stem dan voor evenwicht. Dat wil zeggen: stem links als rechts de meeste stemmen kan verwachten en rechts in het andere geval.
   Want links en rechts hebben allebei soms een beetje gelijk en vaak niet, maar geen van beide moet te veel kans krijgen.

 2. Kunnen jullie hier even vertellen wat al die partijen voor Den Helder concreet gaan doen? De Haagse partijen steunen stiekem een stadhuis op Willemsoord (geheime mail aan college), beloven de weg rond Willemsoord te verbeteren ( kan niet, moet je haven verplaatsen ), ze geven al lang geen geld meer voor de stadsvernieuwing, en verder, wat gaan ze doen???? Niemand die iets weet. En maar roepen dat je moet stemmen, maar wat krijg je ervoor, links of rechts. Ik heb veel last van de afbraak o.v. Julianadorp door die provincie. En geen bus naar schouwburg, laat. Nee, dat verbeteren we niet, was het antwoord van dit college en de provincie. Het blijft zo.

 3. Wil u meer of minder VVD, CDA, D66, GL en PvdA in de provincie ?……
  Minder-minder-minder !!!……
  Stem dan uit nijd …., want zonder stemmen raak je ze niet kwijt ! 😉

 4. Vertel dan wat die anderen doen voor Den Helder? Ook helemaal niks. Hup, meer bussen voor Alkmaar, minder voor Den Helder. O wacht, is de Kooijhaven echt niet diep genoeg? Druk wel dat stadhuis door, hè, op Willemsoord, zich in het geheim bemoeien met locale politiek zelfs, ver buiten het boekje. Van dhr Duijnker mocht het niet bekend worden. Eens in de vier jaar rennen ze naar Den Helder: “O… o…. o…. wat zijn jullie problemen? Die gaan we aanpakken!” Net als: “Nee, nee, we bezuinigen niet op het sociaal domein, bla bla,” en dan 3 miljoen bezuinigen. “Ja helaas, dat moet wel, ons speeltje stadhuis Willemsmoord kost 30 miljoen, tenslotte.”

  • Mijn stem blijft door de gleuf van de stembus gaan, maar het is natuurlijk ieders democratische recht, om dat recht door de gleuf van de shredder te halen …., ik lig er niet meer wakker van. 😉

 5. Ik stem blanco, bij mijn weten gaat mijn stem dan niet naar andere partijen, maar telt wel bij het opkomst percentage. Als alle kiesgerechtigden op deze manier stemmen, ontstaat er m.i. een goed beeld van hoe de kiezer erover denkt. Ik zou zeggen doe de moeite om te gaan en stem blanco!

  • Blanco stemmen , is fraude gevoelig. Een ander kan dan alsnog effe snel een kruisje op zetten uit jouw naam.

 6. Kruisje zetten bij meerdere kandidaten, maakt je stem ongeldig , maar telt wel mee in de opkomst.

 7. Mijn eerste vraag zou zijn: “Waarom zou ik stemmen, op een Helderse kandidaat voor de Provinciale Verkiezingen ?”
  U heeft allen lak aan uw burgers ! :

  Stadhuis op Willemsoord? (stand van de peiling vandaag)

  Foute keuze (65%, 651 stemmen)
  Goede keuze (28%, 279 stemmen)
  Maakt me niets uit (7%, 66 stemmen)
  Aantal stemmers: 996

 8. Alle Helderse kandidaten hebben vóór de bouw van een stadhuis op Willemsoord gestemd.

  Ik stem tégen !
  Ik stem volgende week tégen alle Helderse partijen met een kandidaat op de provincielijst en ik stem tegen het huidige kabinet in Den Haag en dus stem ik bij de provinciale verkiezingen op Forum voor Democratie, voor een stevige macht in de eerste kamer en verzet tegen de doctrines van Europa.

  Nog een héél goed weekend ! 🙂

 9. Prima uitzending !
  Jammer dat deze niet is terug te beluisteren.

  De kandidaat met de eerlijkste en niet partij-politieke antwoorden vond ik Aukelien Jellema, maar ook voor haar geld
  wat mij betreft: Niet op stemmen, haar partij wil het stadhuis op Willemsoord en ze houden Zeestad in stand (Zeestad, de niet transparante CV/BV van Provincie en gemeente Den Helder samen, in het leven geroepen door de corrupte VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers).

Comments are closed.