Pure Indie radio presents: The Virginmarys LIVE in Rockcafé De Engel

0

Den Helder – “Deze had ik niet meer aan zien komen”, zegt presentator Mark de Vries van het LOS radioprogramma Pure Indie. “The Virginmarys zouden in 2013 al eens naar Den Helder komen, maar moesten toen afzeggen, omdat zij in het voorprogramma van Queens of the stoneage konden spelen in Berlijn. Ondanks de belofte van drummer Danny Dolan dat zij het goed zouden maken, had ik niet meer verwacht dat dit ooit nog zou gaan gebeuren. Want kort daarna brak de band door naar het grote publiek.”

Want inmiddels is de lange lijst van albums en optredens van deze band uit Macclesfield UK werkelijk indrukwekkend te noemen. Zo hebben de heren sinds 2013 vijf albums en EP’s op hun naam en speelden ze als headliner op de grote festivals van Reading, Leeds en T in the Park. Naast optredens in de VS en Japan hebben ze op het podium gestaan van vrijwel alle grote zalen in hun thuisland en tourden zij met o.a. Slash, Therapy, Skunk anansie, Eagles of death metal, Feeder, en de eerder genoemde Queens of the stoneage.

“In april starten zij met hun tour door Duitsland, maar eerst spelen zij éénmalig en speciaal voor ons op zaterdag 6 april in Rockcafé de Engel. Dit als dank voor de steun die zij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen en om eindelijk die jarenlange, openstaande belofte goed te maken.” Die avond zijn zij om 19.00 uur te gast bij het live LOS programma Pure Indie.

Zaterdag 6 april, aanvang 21.00 in Rockcafé de Engel Den Helder, Entree €10,- en tickets zijn te reserveren bij De Engel of te koop aan de deur. Maar let op: Vol = vol!