Restanten olievlek op Noordzee mogelijk ook naar kust Den Helder

0

Den Helder – Woensdag 27 maart 2019 is een olievlek geconstateerd op de Noordzee ten westen van Texel. Door Rijkswaterstaat en de kustwacht is begonnen met het opruimen, donderdag is hier sinds zonsopgang mee verder gegaan. De gemeente Den Helder houdt de zaak nauwlettend in de gaten en wordt op de hoogte gehouden door Rijkswaterstaat.

Mogelijk kunnen de komende dagen oliesporen op het Helderse strand terecht komen. De gemeente adviseert om de komende dagen niet het water in te gaan. Ook wordt geadviseerd om geen paarden of honden het water in te laten. Bij de strandopgangen worden borden geplaatst om bezoekers hierop te wijzen.

Via de website van Rijkswaterstaat is meer informatie te vinden over het verloop van het opruimen van de olie.