DHA-A leader
DHA-A leader

Ruime zege voor Den Helder Suns

Den Helder – De Den Helder Suns hebben zaterdagavond in eigen huis een ruime overwinning geboekt op BAL, de Basketbal Academie Limburg. In sporthal Sportlaan werd het 95-64.

Na de zware nederlaag tegen Donar Groningen afgelopen week werd zaterdagavond BAL uit Weert ontvangen door de Den Helder Suns. In een goed gevulde Sporthal Sportlaan zat de sfeer er gelijk in. De Suns bleven bijna de hele wedstrijd op voorsprong en wisten uiteindelijk met een mooie 95-64 eindstand de wedstrijd te winnen. Al vanaf het begin had de coach van BAL Weert het aan de stok met de scheidsrechters. Hij ging veelvuldig de discussie aan en stond zelfs bijna neus aan neus met één van de leidsmannen. Uiteindelijk werd hij zelfs van het veld gestuurd.

De eerste twee kwarten kon BAL nog meekomen met de Suns, maar na de rust was het wel gebeurd. De thuisploeg stond verdedigend zijn mannetje en wist ook scorend de weg naar het netje wel te vinden. De driepunters vlogen er lekker in en elke aanval werd eigenlijk wel benut.

Leeuwarden
De volgende wedstrijd van de Suns is dinsdag 19 maart in en tegen Leeuwarden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 23 maar tegen de New Heroes uit Den Bosch en begint om 19.30 uur in de Sporthal Sportlaan.

Foto’s: DHFOTO

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook: