Sport- en speldag bij JVC

0

Den Helder – Stakende leraren, spelende kinderen. Het was vrijdag stakingsdag in het basisonderwijs, maar niet alle scholen deden mee. Voor de jeugd die vrij had was er bij JVC een sport- en speldag georganiseerd door JVC en Team Sportservice Den Helder.

Het was een vol programma onder de normale schooltijden, met daarbij inbegrepen een gezond tussendoortje en lunch. Uiteindelijk gingen niet alle leerkrachten staken en zo bleef de opkomst steken op een kleine 40 deelnemers. Dat mocht de pret niet drukken, zelfs het weer kon geen roet in het eten gooien. Een ‘slecht weer programma’ was voor handen.

Omdat het weer en de voorspellingen al aangaven dat het vrijdag geen buitenspeelweer zou worden, had de organisatie een prima binnenprogramma klaarstaan. In de nabijgelegen sporthal werd een aantal voetbalspellen gespeeld. In het gebouw van JVC werden zoekopdrachten, tafeltennis en aan gezond kokkerellen gedaan. Voor het populaire “Ren je Rot” werd wel even naar buiten gegaan, daar kon even flink gerend worden.

JVC
Kantinebeheerder van JVC, Miranda van der Weide, is goed te spreken over het idee en de organisatie. Zelf hebben ze het als vereniging al een keer geprobeerd om een dag als deze op te zetten, maar door een gebrek aan vrijwilligers kregen ze het niet voor elkaar. De samenwerking met Team Sportservice vindt zij geweldig, professioneel en supergezellig.

Een verzorgde dag met tussendoortje en lunch moet natuurlijk wel gezond zijn. Kindereetcoach Celine Smith werd uitgenodigd, ze werkt vaker samen met Team sportservice via JOGG (Jongeren op gezond gewicht). Om de kinderen bewust te maken van gezonde voeding bereidde Smith niet zelf het lekkers, maar liet zij de kinderen aan de slag gaan. Dit viel in goede aarde, samen dingen uitzoeken en maken en natuurlijk tussendoor lekker proeven!