DHA-A leader
DHA-A leader

St Patricks Day Concert in Huisduiner Kerkje

Huisduinen – The Fierce Mild Diddly verzorgt 17 maart een optreden in het Huisduiner Kerkje. Een prachtige combinatie van Ierse zangnummers, traditionele sets van tunes en prachtige eigen composities, met formidabel instrumentaal spel en samenspel op gitaar, bouzouki, fluit, whistles, uilleann pipes, fiddle en niet te vergeten de finishing touch met ierse trom: de bodhrán!

Onstuimig, groots en meeslepend, met milde melancholie. Dat is hoe je “The Fierce Mild Diddly” het beste kan omschrijven. Het is een samenwerkingsproject van een aantal rasmuzikanten uit het hoge noorden, stuk voor stuk gepokt en gemazeld in de traditionele muziek, en actief in toonaangevende Ierse en Schotse bands.

Annemarie de Bie (zang, gitaar, concertflute en bodhrán) maakt al jaren deel uit van de band ‘Fling’. Zij liet haar grote muzikaliteit en muzikantschap al eerder horen in Huisduinen zowel solo als in het duo “Twa Corbies”. EvertJan ’t Hart, die 20 jaar terug ‘Fling’ oprichtte, en die Uilleann pipes (Ierse doedelzak), bouzouki, en whistles voor zijn rekening neemt. Anna Marije van der Leest, zij speelt fiddle in een groot aantal verschillende folkformaties. De veelzijdige Peter Rechsteiner, voormalig gitarist in Fling, ondersteunt en verrast op gitaar, die gestemd staat in de voor de Ierse muziek zo prachtige DADGAD-stemming. En ‘last but not least’ Pieter L. Wentzel op bodhrán en percussie, die onderdeel uitmaakt van het “Skin Deep Rhythms Project”.

De aanvang van het concert is 15.00 uur. Kaartjes 12,50 in de voorverkoop (via mail) en 15,- aan de deur. Reserveren via loesbakker@g.mail.com. Aansluitend, dus na het concert, is er in het Huisduiner Dorpshuis een Ierse sessie georganiseerd vanaf ongeveer 18.00 uur.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: