Stadhuis opnieuw getroffen door storing (update)

22

Den Helder – Opnieuw is het niet mogelijk op het stadhuis zaken als een paspoort of rijbewijs aan te vragen, aangifte van geboorte te doen, et cetera. Na de stroomstoring van maandag is het stadhuis woensdag getroffen door een storing met het zogeheten GemNet, een netwerksysteem waar lokale overheden gebruik van maken.

De gemeente Den Helder is niet als enige de dupe van de storing. Het is aan KPN om de storing te verhelpen, maar het is onduidelijk of dat vandaag nog gaat lukken. Het stadhuis is de rest van de dag hoe dan ook beperkt bereikbaar door de storing. Het aanvragen en afhalen van rijbewijzen, paspoorten, geboorteaangiften en dergelijke is voorlopig niet meer mogelijk. “Dit zorgt voor een beperkte dienstverlening”, zegt een woordvoerder bij het gemeentehuis.

“We hopen dat het allemaal zo snel mogelijk weer werkt, want we begrijpen dat dit erg vervelend is. Zeker nu we voor de tweede keer in dezelfde week last hebben van storing.”

Update
De storing is verholpen, de dienstverlening weer hervat. (Nieuwe) afspraken kunnen gemaakt worden via tel. 140223.

22 REACTIES

 1. wacht maar tot we allemaal van het gas af zijn, dan wordt dit wekelijkse kost,.,,,.,.,.,.,.,

   • helemaal niets Monique, de digitale nullen en éénen kruipen helemaal elektriciteitsloos automatisch door de kabeltjes, probeert u thuis maar eens, zet de hoofdschakelaar in de meterkast eens op nul en probeer dan te internetten, dan weet u het antwoord meteen 🙂

    • Omg, de storing zat in het digitale netwerk, de stroom deed het gewoon. Oftewel, de digitale nullen en enen werkten gewoon maar je kon geen verbinding maken met computers buiten het interne netwerk.

     • moet het in u geval niet zijn Oma ipv Omg?
      Om uw vraag nog iets eenvoudiger te beantwoorden heeft elektriciteit alles te maken met het digitale netwerk!! het digitale netwerkt bestaat uit kabels, wat gaat er door kabels, hint hint geen water of gas

     • Als jouw modem kapot gaat doet je stroom het nog, maar je kan evengoed niet internetten. Idem dito voor een server van het gemeentelijke netwerk, de stroom en je eigen interne netwerk doen het nog, je kan alleen geen verbinding maken met het gemeentelijke netwerk. En ja, het digitale netwerk bestaat uit kabels, dat kunnen inderdaad ook elektriciteitskabels zijn, maar ook bijvoorbeeld glasvezel. En drie keer raden wat beslist niet door glasvezels gaat .. hint hint, geen elektriciteit!

 2. Klopt als een bus,en dan doet ook je alarm installatie,computer,verlichting,detectie poortje en communicatie het niet.
  En de pin automaat etc etc etc.
  Dan kun je nog lachen,kijk maar even naar de beelden van wat er gebeurd na rampen als : orkanen,overstromingen …………………

 3. Is er weleens uitgerekend , hoeveel stroom er per dag in Nederland nodig is , om alles , maar dan ook alles te laten functioneren ? Bekijk dan Nederland eens , hoe dat er dan uit ziet , met al die zonnepanelen en windmolens. Er blijft geen ruimte meer over , voor de dringend noodzakelijke woningbouw, steden kunnen niet meer uitbreiden, want alle beschikbare grond ,moet bebouwd worden met windmolens en zonneweides. Kijk alleen maar eens , wat er aan windmolens in de Wieringermeer staat. Daar kan b.v. , bijna geen pieper meer de grond in , want daar staat een windmolen in de weg of een perceel vol zonnepanelen.

 4. Kunnen jullie niet gewoon een chatkamer beginnen? Jullie reacties zijn totaal niet van toegevoegde waarde op dit artikel.

 5. Leuk idee Jaja, een Helderse chatroom beginnen, ik denk dat dit een goed idee is! Één waarvoor je niet hoeft te registreren en geen fecesboek nodig hebt. Gewoon een naam invullen en huppa chatten met mede stads bewoners

 6. “Stempas niet ontvangen of ‘kwijt’.
  Heeft u uw stempas na 6 maart niet ontvangen, of bent u uw stempas ‘kwijtgeraakt’? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan bij uw gemeente. Dit kan mondeling of schriftelijk.

  Het mondelinge verzoek moet uiterlijk dinsdag 19 maart om 12.00 uur zijn gedaan. Het schriftelijk verzoek moet uiterlijk op vrijdag 15 maart zijn ontvangen.” (Bron: Rijksoverheid)

 7. Nu heb ik de hoofdschakelaar in mijn woning uitgezet en kan gewoon internetten. Dus gemeente zorg voor een eigen energie bron. Of stuur je ambtenaren naar huis daar is wel stroom.

  • Dat zal weinig helpen als je geen contact kan maken met het digitale netwerk van de gemeenten, dat is namelijk hetgeen plat lag.

   • Het geen , te maken heeft met elektriciteit. Als er om wat voor reden dan ook , geen prik op de kabels staat, komt het digitale signaal niet door. Ligt er alleen aan , aan welke zijde , de kabel eruit ligt.

    • Niet per definitie. Bij mij thuis kan een modem kapot gaan, bij het gemeentelijke netwerk een server. Dan heb je gewoon elektriciteit en een stukje kapotte apparatuur. Of er is een Ddos-aanval, zoals we weleens meemaken bij de banken, dan doet alles het nog maar je kan geen verbinding maken omdat iemand het netwerk plat legt met een overdaad van aanvragen waardoor niemand anders meer contact kan krijgen.

Comments are closed.