Stroomstoring treft gemeente, vandaag beperkte dienstverlening

4

Den Helder – Het stadhuis is vandaag (maandag) beperkt bereikbaar wegens een stroomstoring. Het aanvragen en afhalen van rijbewijzen, paspoorten, geboorteaangiften en dergelijke is voorlopig niet meer mogelijk.

“Door de storing hebben we vandaag een beperkte dienstverlening”, laat woordvoerster Florentine de Maar weten. “We verwachten dat alles dinsdag weer helemaal operationeel is.” De storing ontstond maandagochtend en trof een flink deel van de postcodegebieden 1784 en 1785. De verwachting is dat de storing aan het einde van de ochtend voorbij is, maar de gemeente moet de hele ict-omgeving opnieuw starten en dat kost tijd.

De gemeente houdt via Twitter iedereen op de hoogte van de stand van zaken.

Door de storing ligt ook de FM-uitzending van de lokale omroep eruit. De FM-zender staat binnen het getroffen gebied.

4 REACTIES

    • Er moeten nu ruim 350 medewerkers gaan bedenken hoe een computer opnieuw moet worden opgestart… en das best lastig.

    • De stroomstoring was om 10.35 uur opgelost. Ik kan me echter voorstellen dat er allerlei beveiligingen op het gebied van persoonlijke bewijzen zijn. Daar zullen wellicht ook protocollen op zitten. Het zou duidelijkheid scheppen als het sluiten van de publieke balie iets meer wordt uitgelegd in deze. Dat zorgt voor publiek begrip.

  1. Dit voorval bewijst maar weer eens hoe afhankelijk we zijn geworden van electriciteit.Ik voorspel dat dit in de toekomst vaker gaat voorkomen.We moeten immers “asap” van het gas af en de kolencentrales moeten ook dicht.We zijn nog helemaal niet instaat om deze energie verliezen op te vangen met zonnepanelen en windmolens.En het opslaan van electriciteit is ook geen gemakkelijke opgave.
    Tel daarbij op dat ons electriciteits net niet genoeg capaciteit heeft.Dus bereid u er maar vast op voor dat dit in de toekomst nog wel vaker gaat gebeuren.
    “totall blackout” …………………

Comments are closed.