Top 3 provinciale lijst ChristenUnie bezoekt Den Helder

42

Den Helder – In het kader van de komende verkiezingen, op 20 maart, voor de Provinciale Staten en het Waterschap, komt de CU top 3 van de kandidatenlijst en de lijsttrekker van het Waterschap, op vrijdag 15 maart naar Den Helder en Texel.

’s Morgens brengt de delegatie van de ChristenUnie onder meer een bezoek aan Port of Den Helder en de Koopvaardersschutsluis en aan het begin van de middag gaan ze naar Texel. Met de boot van 16.00 uur hopen ze weer terug te komen in Den Helder en is er voor leden en belangstellenden uit Den Helder en omgeving gelegenheid om de kandidaten van de ChristenUnie te ontmoeten en wordt ook verslag gedaan van deze dag.

Van 16.00 tot 17.30 uur is een ieder welkom in restaurant Neptunus, aan het Nieuwe Diep 34. Lijsttrekker Michel Klein is aanwezig, evenals Esther Kaper, tweede kandidaat en Gerjan van den Heuvel, de derde kandidaat. Ook Otto Ferf Jentink, lijsttrekker van de verkiezingen voor het waterschap Hollands Noorderkwartier is op deze dag er bij. En natuurlijk nog meer kandidaten die zich in deze campagnetijd inzetten voor de partij.

Meer informatie? Kijk op www.noordholland.christenunie.nl

42 REACTIES

 1. Het geloof een stem geven levert slechts ellende op. Dat is met een beetje huiswerk eenvoudig vast te stellen.

 2. Een stem op de CU is een stem op dit Kabinet. Van mijn leven niet die club heeft mijn vertrouwen ook verloren en hoe minder zetels ze krijgen in de 1e Kamer. Hoe beter het is. Ze noemen mij wel eens Thomas de Ongelovige. Laat ik dat zo maar houden.

  • Dat is met elke stem op een landelijke partij zo . Een stadspartijtje , zal je niet bij de provinciale verkiezingen tegenkomen. Dus men is ” genoodzaakt” , om op kandidaat van een landelijke partij te stemmen. En Ed , jij als ongelovige Thomas, geloofde heilig in de stadspartij. We hebben allemaal gezien wat daarvan terecht gekomen is . Onder leiding van Peter Reenders, wisten zij niet hoe snel ze op schoot van de landelijke partijen moesten gaan zitten. Dus ga daar nu niet op afgeven , jullie hebben er zelf aan meegedaan.

   • Fred Kwast. Daar kan jij mij op afrekenen c.q. afgeven (wat je dus regelmatig ook doet) en een Heilig geloof binnen de Partij heb ik ook niet en laat regelmatig mijn stem binnen de Partij horen hoe ik er over denk wanneer ik er niet mee eens ben maar op een van de Partijen in dit Kabinet daar heb ik nooit op gestemd en die bepalen toch echt wat er in Nederland moet gebeuren of heb ik hier ook weer geen gelijk in want het gaat toch over de Provinciale verkiezingen en niet over de Gemeenteraad en dat je Anti-Stadspartij bent dat is mij al een geruime tijd bekend.

    • In eerste instantie heb het over EEN stadspartijtje, en niet over DE stadspartij. En heb ik het ook over de provinciale verkiezingen en dat men genoodzaakt is om op een landelijke partij te stemmen, daar je EEN stadspartijtje daar niet zal tegen komen. In de tweede instantie , toen jij je er zelf in betrok als ongelovige Thomas ,wel. Ik zei je geloofde heilig in DE stadspartij “eens stadspartijer altijd stadspartijer” , is een uitspraak die je doet , als je in de partij gelooft. Wat jij hier gelijk afdoet met een heilig geloof binnen de partij heb ik ook niet . En ook jouw uitspraak in je reactie, ” op een van de partijen in dit Kabinet daar heb ik nooit op gestemd “, Dat deed je wel toen je meeliep binnen DE stadspartij, toen deze in de gemeenteraad op schoot ging zitten bij de landelijke partijen, CQ de verkiezingsuitslag verraad aandeed. Als jij het daar niet mee eens was , dan had je daar jouw conclusies uit moeten trekken , en dat heb je niet gedaan. En ja, daar val ik jou en de stadspartij op aan , en dat zal ik blijven doen . Een partij , die de kiezer de rug toe draait , verdiend geen enkele plaats in de gemeenteraad, daar zij de stem van de kiezer niet meer vertegenwoordigd. Jullie doen afbreuk aan het volksvertegenwoordigersschap., want dat zijn jullie, gezien het verkiezingsverlies bij lange na niet meer .

 3. Merendeel van de ellende op deze planeet is ontstaan door een geloof, op mijn stem hoeven ze niet te rekenen.

  • Je vergeet er een. Discussie over geloof EN politiek brengt meestal ruzie met zich mee.

   • George, Deel je mening. De meeste ruzie ontstaat door Politiek, Geloof en Voetbal want iedereen wil zijn gelijk hebben en weet het beter en wil graag zijn mening opdringen om dit te bevestigen. Het is niet anders.

    • En laten we de ego’s van sommige mensen niet vergeten. Helderse politiek is hier dan weer een prachtig voorbeeld van. En landelijk en wereldwijd weten we er nog wel een paar te noemen.

   • Ja JB ik zal ze vertellen dat kindermisbruik niks te maken heeft met het evangelie. Moslims die misbruiken kunnen wel rechtvaardiging vinden in de koran. Hun voorbeeld profeet deed het met een meisje.

  • Daar zullen hele volksstammen wereldwijd die bijna uit zijn geroeid door de christenen het niet mee eens zijn.
   We hebben pas last van de islam sinds wij hun olie willen hebben, liefst gratis, en dachten in hun landen net zo te kunnen plunderen als we elders hebben gedaan.

   • Onzin! Moslims gebruiken al 1400 jaar terreur om hun ideologie te verspreiden. Dat is hun bestaansrecht. Je weet er niks van.

    • Ja, het gevaar van het christendom/Katholicisme is sinds het einde van de 80-jarige oorlog (1648) – behoudens voor Joden tot ver na 1945 – al aardig ingetoomd.
     Nu de islam nog, maar ja dat loopt historisch-chronologisch gezien twee eeuwen op het christendom achter.
     De Thora (onderdeel van de Tenach) stamt van 1300 vóór Christus en wordt gezien als het begin van het Jodendom.
     De eerste Bijbel stamt van 400 na Christus (een Jood).
     De Koran stamt van 600 na Christus.
     Alle drie de godsdiensten hanteren als aartsvader Abraham en de zelfde ‘goddelijke drie-eenheid’ in chronologische volgorde: Jaweh, God & zn. en Allah.

     Werk aan de winkel Joost, niet zomaar een beetje simpel achter Wilders aan brallen …. 😉

     • En nu nog een moslim overtuigen dat zijn godsdienst in wezen niet verschilt van het Jodendom en het Christendom! Ik hoop, Judge X, dat u daarna niet met uw hoofd onder uw arm loopt….

     • “De islam is gevaarlijk en bedreigend voor onze en andere samenlevingen, omdat het andere godsdiensten, in de schrift en de praktijk ziet als ongelovig, punt.” (Judge X)

      Vroeger zou men mij een ketter noemen.
      Nu ben ik een atheïst of zo u wilt een agnost.
      Verder heeft u het blijkbaar goed begrepen chen zhao.

  • Juist Joost,
   Je hebt groot gelijk. Veertien eeuwen islam heeft 270 miljoen slachtoffers gemaakt, en het doden gaat nog steeds door. Dat cijfer zuig ik niet uit mijn duim, maar werd in 2011 bekend gemaakt door Bill Warner, getuige-deskundige in het proces tegen Geert Wilders. Ook had Warner becijferd dat de Koran 10 keer zoveel gewelddadige passages bevat dan het Oude Testament en dat het heilige boek van de “religie van de vrede” antisemitischer is dan “Mein Kampf” van ene A.Hitler. De Leidse rechtsfilosoof Thierry Baudet, ja die van het FvD, schreef hierover in zijn boek ” Oikofobie” (uitgeverij Bert Bakker, 2013).

 4. Wat ik jammer vind is:dat alle verantwoordelijke politici,die de afgelopen jaren alleen maar over de ruggen van de simpele zwijgende soc. zekerheden met liegen en bedriegen hebben versoberd cq laten verdwijnen.
  Stap allemaal op die boot,hoop ik wel dat er,,the never come back line,, opstaat.

 5. De afwezigheid van een God, heeft zich m.i. de afgelopen duizenden jaren wel bewezen …..
  Buiten de bijbel zelf, is de inquisitie, WO1, WO2 en het gedrag van de Heilige Stoel, tegenwoordig goed gedocumenteerd.

  • Tja Judge X,
   Welk mens kan God’s wegen doorgronden? Het valt mij altijd op dat vooral atheïsten precies weten hoe een in hun ogen niet bestaande God zich moet gedragen! WO1 en WO 2 zijn bovendien niet religieus geïnspireerd.

   • Het is niet hoe een al of niet bestaande god zich moet gedragen , het is zijn/haar afwezigheid bij die vreselijke gebeurtenissen. Daar alleen al , kan je uit afleiden , dat er geen god of goden bestaan.

    • Niemand kan bewijzen, e, dat God niet bestaat, zoals het vrijwel onmogelijk is om te bewijzen dat God wel bestaat. Waarom zou de niet bestaande God van het atheïsme zich moeten bemoeien met rampen etc? Is er een mens, dus ook u, die Gods bedoelingen kent? En voor u is God misschien niet zichtbaar, maar voor veel anderen wel.

     • Niemand hoeft te bewijzen dat god niet bestaat.
      De bewijslast -voor zover die er is- ligt bij degenen die erin geloven..
      Welke god, trouwens, want er wordt over de wereld in tientallen en misschien honderdtallen goden in alle soorten en maten geloofd.
      Bewijslast omkeren is redeneertruc, strijdig met de regels van eerlijke discussie..

     • Precies HZdwg, mijn stelling gaat in deze de discussie voorbij.
      Van mijn kant dan ook verder géén discussie ! 😉

 6. kan mij niet voorstellen dat er nog iemand is die de zg “grondbeginselen” van die CU nog serieus neemt.
  deze club heeft met het deelnemen aan gruwel Rutte3 al zijn “geloof” in de put gegooid om het pluche maar onder hun vrome kont te houden.
  deze partij heeft in mijn ogen zijn complete “waarde” verloren door braaf met het Rutte-kartel mee te hobbelen om maar in het kabinet te zitten. zie hun meelopen en braaf meel*llen maar aangaande de ellende door islam in dit land. CU legt zowat de rode loper uit voor die 5de colonne…. om maar in het pluche te blijven
  gezien de streken die AL de landelijke partijen uithalen op provinciaal én lokaal bestuur (zie het verraad van de “lokale partijen in DH door wéér met de ouwe meuk te heulen) heb ik het wel gehad met de zg steun van de landelijke clubjes, zeker als deze hun geloof laten vallen voor een stoeltje in een kabinet.

 7. HZdwg,

  U schrijft: “Niemand hoeft te bewijzen dat god niet bestaat.” Mee eens! Nergens in mijn reactie aan e is te lezen dat ik dat van anderen verwacht, niet van e en niet van u. Ik verplicht hier niemand tot het leveren van een bewijs. Wat ik wel schrijf is dat niemand kan bewijzen dat God niet bestaat. Het lijkt erop dat u de kunst van het lezen niet goed beheerst of wellicht schrijft u, bij gebrek aan zinnige argumentatie, maar wat. Het slaat als een tang op een varken om mijn woorden in de strafrechtelijke sfeer te trekken.
  Waarmee u trouwens wel de spijker op de kop slaat, is uw opmerking dat er over de wereld in tientallen en misschien honderdtallen goden geloofd wordt. Een mooi voorbeeld is hier in Nederland de god die Klimaat heet. Aan deze god worden veel offers gebracht om de Duivel, het door de klimaatgelovigen gehate CO2, te verjagen. Vooral de aanhangers van linkse, politiek correcte partijen doen van alles om hun god, het Klimaat, te behagen!

  • U schrijft :”Niemand kan bewijzen, dat God niet bestaat”.
   Het staat er niet letterlijk, dat geef ik toe, maar het suggereert wel sterk (blijkbaar niet zo bedoeld) dat u daarmee zeggen wil: God bestaat en wie het niet gelooft moet bewijzen dat het niet zo is.
   Een redenering die ik soms tegenkom, onder andere van onze toenmalige onderkoning Donner. Ik vond het schokkend dat een man die zulke domme dingen zegt in Nederland onderkoning kan zijn..
   Daarom mijn misschien overbodige reactie. ..

   • HZdwg,

    Dank voor uw vriendelijke toelichting bij uw vorige reactie. Er zijn nogal wat wetenschappers (vooral filosofen) die getracht hebben het bewijs te leveren dat God niet bestaat maar hun pogingen bleken vruchteloos. De laatste jaren komen er vanuit de kwantumfysica signalen dat er een universele intelligentie werkzaam is in het heelal die door sommigen God genoemd wordt… Hoe het ook zij, zelf voel ik mij aangetrokken tot de religieuze grondgedachte, zoals die door psychiater Herman van Praag in zijn boek “God en Psyche” geformuleerd wordt: “er is meer in deze wereld dan ons waarnemingsapparaat kan registreren en ons brein vermag te bevatten”. Omdat ik die gedachte koester kan ik het bestaan van God niet uitsluiten, maar zal ik vanzelfsprekend nooit van iemand verlangen dat hij of zij moet aantonen dat ik het mis heb!

    • Ik sluit ook niet uit -wat nog niet wil zeggen dat ik het geloof- dat er “iets intelligents” bestaat dat het allemaal bestiert.
     Maar voor mij zeer onwaarschijnlijk dat dat “intelligente iets” in de verste verte zal lijken op een van de vele goden die door mensen zijn bedacht.

 8. Zonde van het bezoek… De ChristenUnie is op gemeentelijk niveau inmiddels niet meer geloofwaardig sinds mevr Biersteker wethouder is geworden. Een vrouw die altijd voor burgers klaar stond is inmiddels gehersenspoeld door een aantal mensen binnen het stadhuis, waardoor ze er niet meer is voor de burger… En de Landeliike ChristenUnie is al niet meer betrouwbaar sinds ze in de regering zijn gestapt met de criminele organisatie VVD.

Comments are closed.