Topprestaties voor Zeemacht zwemmers

0

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kwamen afgelopen weekeinde op liefst drie nationale topwedstrijden in actie. Op zaterdag kwamen in Drachten bij de Spring Swim meet allereerst Emma Riemers en Femke Paus uit op de 800 meter vrije slag. Emma verbeterde haar persoonlijk record en dook wederom onder de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) in Den Haag, terwijl Femke bij haar eerste 800 meter ooit meteen dik onder de limiet dook voor de Regionale Kampioenschappen in Amersfoort.

Zondag werd er gezwommen bij de sterk bezette Speedo Challenge in Amsterdam met vele nationale toppers. Collin Schouten zwom daar de NJJK limiet op de 400 meter vrije slag. PRs waren er voor Emma Riemers, Jip Duurseman, Liam Wesemann, Mees Minneboo en Marco vd Wulp.

Het absolute hoogtepunt van het weekend waren de prestaties van Nikki Hofland en Christoph Smit bij de Jaargangwedstrijden in Leiden, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor minioren (8-11 jaar) op de korte baan. Nikki werd Nederlands Kampioen op de 100 meter rugslag, 50 meter vrije slag en 100 meter vrije slag en won het zilver op de 100 meter wisselslag. Christoph werd bij de parazwemmers tweemaal vierde en eenmaal vijfde en verpletterde zijn PR op de 100 meter wisselslag met maar liefst 16 seconden.