Warm welkom Ravelijncenter voor de lokale omroep

12

Den Helder – De lokale omroep van Den Helder (de LOS) verhuist over enkele maanden naar het Ravelijncenter. Reden voor de ondernemersvereniging Ravelijncenter om de banden aan te halen. Het winkelgebied heeft zich als geheel aangemeld als ‘Vriend van de LOS’.

Leden van de ondernemersvereniging krijgen als (mede-)vriend van de LOS enkele interessante voordelen, waaronder free publicity, vermelding op radio, tv en internet en korting op de reguliere advertentietarieven. “Het Vriendenpakket van de omroep is erg aantrekkelijk, maar normaal sluit je zo’n overeenkomst per bedrijf af. Samen met de LOS kwamen we echter op het idee om als geheel Ravelijncenter vriend te worden”, vertelt Hans van Leeuwen. “De vermeldingen geldt voor het Ravelijncenter, maar alle bij ons aangesloten bedrijven kunnen profiteren van de overige voordelen.”

“In juni nemen we onze intrek in de nieuwe locatie aan de Torplaan, aan de rand van het Ravelijncenter. De eerste contacten met de toekomstige buren waren direct positief en we zijn uiteraard heel blij met het enthousiasme van de ondernemers en hopen op een langdurige samenwerking, die voor beide partijen de nodige vruchten afwerpt”, aldus LOS-hoofdredacteur Ronald Boutkan.

Programmering
De verhuizing brengt voor de LOS de nodige wijzigingen met zich mee. “Zo starten we na de zomer met een compleet nieuwe dagprogrammering, waarin we op elk moment van de dag direct kunnen inspelen op lokaal nieuws.” De officiële opening van de nieuwe studio staat, onder enig voorbehoud, gepland voor zaterdag 20 juli.

12 REACTIES

 1. Goed idee ook – nieuwe frisse programma’s – misschien is een muzikaal omlijst inloopspreekuur voor ondernemers iets.
  Dan kunnen ze hun ei kwijt in een nieuw format “Uw eitje voor ons karwij-tje”.
  Goed voor de financiële basis van de omroep. 😉

 2. Ravelijncenter, het is en blijft een industrie terrein. Koud en kil zonder enige uitstraling. Men kan er geen kop koffie krijgen, geen toilet mogelijkheden en met een èèn uurs bus verbinding. Je weet niet hoe snel je daar weg moet zijn na je boodschapje.

  • Haha, er zitten meer zaken op het Ravelijncenter dan in de binnenstad. Ik kom er graag.

   • Als de action daar onverhoopt nog eens weggaat , dan is het gebeurd met het Ravelijn. Zij zijn de publiekstrekker van het hele centrum. Ik ben het volkomen met jou stelling eens , dat er in de binnenstad bijna niets meer zit, hoewel er in het Ravelijn niet meer zit dan in het centrum, alleen andere winkels .. Je kan in het centrum, nog geen schroef of spijker krijgen. er is een groot gemis aan de doe het zelfzaken die daar eens zaten. Nu is een ieder afhankelijk van de zaken als Gamma en Praxis.

    • vergeet de andere ijzerwaren winkels niet die daar zitten, vind ik persoonlijk beter dan de twee winkels die u aanhaalt, ook het personeel is technisch beter onderlegd

     • Je benadrukt precies wat ik bedoel, zij zitten daar en niet meer in het centrum. Beide winkels die je aanhaalt , zijn groot geworden in het centrum , maar dat hebben zij de rug toegekeerd.

     • in het centrum konden ze niet meer uitbreiden en groeien tot de kwaliteitswinkels die ze nu zijn

  • je kon er wel koffie en zelfs lunch krijgen maar daar komen het publiek wat daar komt winkelen duidelijk niet voor want de lunchroom heeft de deuren al weer kunnen sluiten

   • Dat komt , omdat de mensen er sneller weg willen zijn als dat ze er te blijven zitten. want gezellig winkelen is er daar niet bij . . Als het Ravelijn zich als winkelcentrum wil profileren , dan zullen zij nog heel wat aan de omgeving moeten doen , willen zij de klant binden.

    • ik denk ook dat de winkels op het ravelijncentrum te specifiek zijn en het publiek gericht de aankopen komt doen en niet gezellig een dagje gaat winkelen aldaar

 3. Het is niet alleen de HOB, die het e.e.a. tegenhoudt . Het is nu eenmaal niet toegestaan , dat alles zich zo maar vestigt op een industrie terrein. De action , is nu eenmaal zo’n beetje de Winkel van Sinkel. Een winkel waar je voor een spotprijsje allerlei hebbedingetjes kan krijgen. Eigenlijk hoort die helemaal niet op het Ravelijn . Het is de grootst mogelijke stommiteit van de gemeente geweest om deze publiekstrekker uit het centrum dwars te zitten. Het vertrek van Action uit het centrum , is naast de economische ellende , bijna de doodsteek voor het centrum geweest. En als dan een groot winkel bedrijf als v&d omvalt , slaat dat een gat in het centrum, en is het qua publiek gedaan .

 4. Vanavond zaterdag 1930 uur komen Thierry Baudet en Theo Hiddema van het Forum voor Democratie voor de vierde keer naar hun favoriete stad Den Helder. Aanvang 19.30 in de Kampanje op Willemsoord. Toegang gratis.

Comments are closed.