Werk aan Kooybrug en Balgzandbrug

3

Den Helder – Rijkswaterstaat voert in de nacht van 6 op 7 maart onderhoud uit aan de Kooybrug en in de nacht van 7 op 8 maart aan de Balgzandbrug (beide in de N99). Zowel de Kooybrug als de Balgzandbrug zijn daarom 1 nacht in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder.

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden visuele inspecties uitgevoerd aan dit meubilair en aan de brugklep.

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 6 maart 23.59 uur tot donderdag 7 maart 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 7 maart 23.59 uur tot vrijdag 8 maart 05.00 uur. Verkeer vanaf N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de A7, N248 en de N9 richting Den Helder.

Parallelbaan
De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo bundelen we onze werkzaamheden in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is. Daardoor kunnen de bruggen steeds vóór de ochtendspits weer open voor verkeer.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

3 REACTIES

  1. RB,het is alleen zo jammer dat plm 85% doorgaat naar dat schapeneiland.Waar wij dan UITSLUITEND de luchtvervulling van hebben op de Binnenhaven,Zuidstraat en Weststraat.

    • Anton Hagen, dan houden we toch al 15% hier, wie het kleine niet eert… en als iedereen zich nu eens in zou zetten om Den Helder nog aantrekkelijker te maken voor toeristen dan kan dat nog veel meer toeristen brengen, denk trouwens ook eens aan al de (seizoens) werkgelegenheid die nu al die 85% ook nog eens voor de Heldenaren brengt, nee ik ben wel blij met die stroom toeristen deze kant op

Comments are closed.