What men want

0

Den Helder – In 2000 verscheen de film “What Women want” met Mel Gibson en Helen Hunt in de hoofdrollen. We zagen dat Mel door een ongeval ineens de gedachten van vrouwen in zijn omgeving kon horen. De rolprent met hilarische scenes had destijds aardig succes. Een succes waar mogelijk nogmaals gebruik van gemaakt kan worden. Regisseur Adam Shankman (Hairspray) probeert het nu met “What men want” en laat zien wat er gebeurt als de rollen omgedraaid worden.

We maken kennis met Ali Davis (Henson), die een succesvol sportagent is bij het gerenommeerde sportmanagerskantoor SWM. Ze is single en opgegroeid bij haar vader die een boksschool runt. We zien dat de ijverige Ali wordt afgewezen om een welverdiende partner binnen de organisatie te worden. Ze belooft in een opwelling dat zij persoonlijk het grote basketbaltalent Jamal Barry (Mc Ghie) zal binnenhalen. Samen met haar assistent Brandon (Brener) gaan ze op jacht naar deze buit. Jamal wordt sterk beschermd door vader Joe Dolla (Morgan) en doet niets zonder diens goedkeuring. Een extra obstakel waartegen Ali op moet boxen.

Al ze haar zelfvertrouwen begint te verliezen adviseren haar vriendinnen haar eens bij het medium Sister (Badu) langs te gaan. Wanneer zij na het bezoek aan het medium en het drinken van een gore thee met haar vriendinnen uitgaat komt ze te vallen. Als ze in het ziekenhuis bijkomt merkt ze dat ze de gedachten van de mannen in haar buurt kan horen. Of het nu komt van de gore thee of de val is niet duidelijk, maar dat ze gebruik kan maken van de nieuwe eigenschap is wel duidelijk. Haar wat sullige assistent Brandon krijgt ook te horen van Ali d’r nieuwe talent en weet daar soms geraffineerd gebruik van te maken. We zien hoe Ali handig profiteert, maar ook hoe het haar in de moeilijkheden kan brengen. Niet alleen in haar werk, maar vooral ook in haar privéleven, waarin ze kennismaakt met de weduwnaar Will (Hodge) en zijn kleine zoon Ben (Moore).

Gunfactor
Door de rollen om te draaien en het nu vanuit de vrouw te laten beleven heeft de regisseur een oude formule een nieuw leven ingeblazen. Taraji Henson weet de rol van Ali een persoonlijkheid mee te geven die haar een grote gunfactor oplevert. Soms stuntelig als Bridget Jones, dan weer zelfverzekerd. Haar assistent, gespeeld door Josh Brener, zet een keurig klein mannetje neer die zo zijn eigen wensen en behoeften heeft, wat een leuk contrast oplevert met Henson. Tracy Morgan (30Rock) is de lastige vader van basketballer Jamal. Met ruime ervaring in stand-up comedy weet hij Henson mooi tegenspel te geven, want het botst nogal eens.

Een bijzondere rol is weggelegd voor zangeres Erykah Badu die een heerlijk geschift medium Sister neerzet. Met haar bijzondere uitstraling en draaiende ogen is ze een opvallende persoon die het midden houdt tussen serieus en oplichting. De man waarvoor Ali valt is Aldis Hodge, die als Will alleen maar aanwezig hoeft te zijn om de vrouwenharten sneller te laten kloppen. Bijzonder is de pokerscene waarin Ali het opneemt tegen allemaal mannen. Om deze scene meer smoel te geven zien we onder andere ex-basketballer Shaquille O’Neal en multimiljonair en Shark, Mark Cuban, aan tafel zitten.

Vermakelijk
Al met al een heel vermakelijke film die verschillende verhaallijntjes in elkaar vlecht en is voorzien van een goede dosis humor. Natuurlijk zijn een aantal zaken licht voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker zitten en over je heen laten komen. Vooral de aftiteling afkijken, want daar komt het medium nog even terug.

Regie: Adam Shankman
Met: Taraji P. Henson, Tracy Morgan, Josh Brener, Erykah Badu, Richard Roundtree, Aldis Hodge, Shane Paul McGhie, Auston John Moore, Brian Boswort, Max Greenfield, Tamal Jones, Wendi McLendon-Covey
Leeftijd: 12 Jaar