Willemsoord wil extra geld voor renovaties

21

Den Helder – Tijdens de renovatie van de Boerenverdrietsluis op Willemsoord is gebleken dat de kademuren in slechte staat zijn en ook aanvullende baggerwerken nodig zijn. Willemsoord BV heeft zich voor deze extra kosten tot de gemeente gewend.

Het gaat om een bedrag van 567.000 euro. Tevens stelt het college voor de BV een overbruggingskrediet toe te kennen van 361.000 euro voor de renovatie van de Boerenverdrietsluis.

Ook het Waddenfonds en de provincie Noord-Holland dragen bij aan de kosten. Met de gemeentelijke bijdrage kan de renovatie van de sluis zomer 2019 zijn afgerond. De dekking is gevonden door het te onttrekken aan de algemene reserve.

De gemeenteraad moet zijn goedkeuring nog geven aan de extra financieringsvraag van Willemsoord BV, die voor 100 procent eigendom is van de gemeente Den Helder.

21 REACTIES

 1. wat is dat toch met budgettering dat het nooit eens klopt en altijd overschreden behoort te worden…..

 2. Het gebiets om geld voor de voorbereiding van de bouw nieuw stadhuis is begonnen. Ik heb het nog gezegd. De locatie is niet geschikt voor nieuwbouw , daar een nieuw te bouwen gebouw teveel druk uit oefent op de kademuren rondom deze plek . En zoals het er nu naar uitziet , kan de gemeente , het Buitenveld terrein , (als zij daar hun oog op hebben laten vallen), wel op hun buik schrijven, daar de marine het terrein weer voor eigen gebruik opeist ( NHD 7-3-2019) en de gebouwen daarop, deze maand leeg wil hebben. Als….. Dat ook geen spelletje is , om het terrein leeg op te leveren voor overdracht aan de gemeente, net zoals de gemeente het spelletje speelde met het oude postkantoor. ( sorry, maar deze verdenkingen, ga je krijgen , als de bevolking de politiek niet meer vertrouwd )

 3. Ik hoorde al fluisteren dat Nautische monumenten met hun schepen verplaatst gaat worden naar de Kooyhaven.

 4. Er was al sprake dat terrein Buitenveld nodig was voor de uitbreiding van de marine, ook fort Harssens is nog altijd defensieterrein en kan dus volgens mij niet gebruikt worden voor uitbreiding van PoDH.
  Als het gemeentehuis op Willemsoord gerealiseerd wordt is er geen uitweg via Buitenveld mogelijk..Ben benieuwd wat nu.

 5. Het heeft iets komisch, steeds weer: De Gemeente vraagt geld aan zichzelf. Zou ze dan “nee” als antwoord krijgen? Theater van de Lach, kan zo in de Schouwburg. Net als met geld voor Stadhuis: de Raad krijgt 7 ton vrij te besteden van het college. Het college vraagt daarna 30 miljoen aan de Raad voor nieuw stadhuis. Jahoor, zeggen de Haagse partijen en de overlopers, dat krijgt u wel, het zit in onze portemonnee. Er is iets grondig mis in het bestuur van de stad.

  • Zoiets, als grond gratis en voor niets weg geven aan …. en later die grond terug kopen , om degene die de grond gratis en voor niets gekregen heeft , uit de rode cijfers te halen . Dat bedoel je toch ??

   • Zeker, dat is nog een voorbeeld. Onbegrijpelijk dat ook de Provincie dergelijke trucs accepteert. Maar ja, die bemoeien zich stiekem met stadhuisbeleid Willemsoord, ook ontoelaatbaar. Net als Barbara Visser. Allemaal ons kent ons. Dat is het echte lelijke gezicht van de Helderse politiek.

 6. Zal mij benieuwen , wat woningstichting met het gehele Zuyderhorn complex van plan is .( Oude gemeentehuis + de daaraan vast gelegen woningen) Nu de gemeente het hele complex te koop heeft aangeboden aan woningstichting. Zij kunnen haast niet anders ,dan de boel daar slopen. Het pand is toch “op” volgens de gemeente ? Als ze daar gaan slopen, dan komt er een geweldig stuk grond vrij voor de nieuwbouw van het stadhuis.. Of is er achter de schermen weer een grond speculatie spelletje gespeeld, daar nu opeens het gehele complex in de aanbieding komt. . Het valt wel heel erg op . dat nu het vaststaat dat het nieuwe gemeentehuis op Willemsoord komt , dat opeens het gehele Zuyderhorncomplex in de verkoop komt. Lijkt een beetje , op we kunnen niet meer terug want het is verkocht doordruk tactiek.

  • Geen van de bewoners klaagt over de staat van hetzelfde complex.Zijn die raadsleden daar zo druk (bezig?) dat het stadhuis deel eerder slijt?

  • Voortdurend zaten Woningstichting en dhr Broekmeulen van Willemsoord op de publieke tribune. Niet voor niets. De renovatie (alleen aanpassen was nodig) van de Bijlweg werd getraineeerd en gesaboteerd door VVD, CDA en D66, ook de coalitie die 1 jaar stand hield werd alleen tegengewerkt, tot dhr Reenders die opblies, met steun van dhr Kos, en overliep. Daarna liep Assorgia ook over. Vervolgens drukte de burgemeester de verhuizing naar het Rabogebouw door, wat ze betalen is onbekend, houdt Rabo geheim. De ambtenaren wilden niet. Toen de Kerkgracht 1 bezit was van dhr Broeke had de gemeente geen zin om daar wat te doen, nu WS het heeft, wel. Het is een onskentons plan, inclusief Willemsoord Gemeente b.v.. Overigens, de huurders van Zuiderhorn hebben rechten, en met het hele gebouw is niets mis. Allemaal manipulaties. De bezem moet door het bestuur en de burgemeester moet weg, ook na het Scholte drama. Ze hebben volledig lak aan de bewoners, en verstrengelen voortdurend belangen. Welke partij is nog zuiver?

 7. Sinds wanneer , zijn stalen damwanden “””kademuren””?? Het is overigens al een aardige tijd bekend , dat de bestrating achter deze damwanden bedenkelijk inzakken, maar dat is niet alleen bij het Boerenverdriet. Bijna het gehele natte dok verkeerd in een bedenkelijke staat. De foto toont overigens de kade bij het Marine museum , waar de Schorpioen aan lag, die kade werd zelfs gesloten voor publiek wegens dreigend instortingsgevaar van het wegdek achter de damwanden.

 8. Er komen geheid scheuren in deze coalitie,de eerste zijn er al,de rook er boven wordt smeriger en smeriger.
  Er zijn en worden steeds meer pandjes gerealiseerd met subsidie en geld wat er niet is,met als eind resultaat dat deze panden natuurlijk wel ergens op de balans staan.
  Er zijn dus mensen/organisaties die gratis geld van deze invulling verkrijgen.
  Willemsoord word een van deze voorbeelden.
  De trein loopt, ook de Bijlweg is er een.
  Bijlweg wordt/is woningstichting. Binnenkort komen er negatieve punten in de pers via gemeente voorlichting over Willemsoord.
  De vrienden zijn zich dan al aan het uitleven op Willemsoord (renovatie)
  Die trein loopt dan ook al,en dus ook niet meer te stoppen.
  De creatieve of misschien toch criminele? geesten gaan toch nog in het postkantoor,kan door de huur opbrengst
  gelijk dhr Scholten gecompenseerd worden.
  Is het toch een win/win creatie heren.
  Net als met het visionaire haven bedrijf.Wanneer passeert die akte grond mijnheer Visser???
  Of moet een van de vriendjes nog geld vrijmaken voor een ABC constructie???
  Misschien nog een tip voor het bestuur gemeente/groot bestuurlijk overleg/en havendirectie,in het kader van de brexit,zou het misschien niet een idee zijn,om een paar maanden in de UK te verblijven om Den Helder op de kaart te zetten.
  Past m.i. wel bij jullie grootsheids waanzin,deels betaald door de minder bedeelde.
  Moet toch kunnen nadat jullie al zoveel miljoenen over de balk gegooid hebben.
  Die jas passen jullie inmiddels wel,past ook bij het nieuwe logo(kosten???)lekker fris en voortvarend.
  Valt mij toch een beetje tegen hoor!!! vanuit die 800.000 euro kostende inspirerende rabo toren.
  Maar nog beter,schrijf eens commentaar in deze rubriek geachte VOLKS VERTEGENWOORDIGERS zeker in deze verkiezings tijd.

Comments are closed.