Windwijzer vlogt tijdens stakingsdag

0

Den Helder – In verband met de algemene onderwijsstaking zijn veel scholen vrijdag dicht, maar niet allemaal! De leraren van De Windwijzer vinden dat er aandacht moet blijven voor de werkdruk in het onderwijs en voor een eerlijk salaris, waarmee het vak als leraar meer aantrekkelijk wordt voor de komende generatie studenten. Desondanks blijft basisschool De Windwijzer op vrijdag 15 maart open. De Windwijzer wil op 15 maart een positief signaal afgeven.

De Algemene Onderwijs Bond heeft opgeroepen tot staken, de onderwijsbond CNV doet dat niet. Iedere leraar heeft het recht om te staken en heeft hierin een persoonlijke afweging gemaakt. Enkele leraren van De Windwijzer staken op 15 maart. Zij zullen hun stem laten horen als staker. De andere teamleden voeren op 15 maart actie door een positief signaal af te geven over het onderwijs. Zij gaan deze dag werken en laten op deze dag aan leerlingen en ouders zien waar ze trots op zijn in hun vak. De leraren gaan iedere dag naar hun werk om het beste uit de leerlingen te halen. “Leraren maken het verschil voor leerlingen. Leraren zijn het kapitaal van het onderwijs. Die moeten we koesteren en waarderen”, aldus directeur Bart Oud.

“Op de Windwijzer werken leerlingen en medewerkers met de zeven gewoonten van (zelf)leiderschap. Met deze gewoonten leren de leraren aan de leerlingen om zichzelf op proactieve wijze richting te geven en om goed samen te werken. De Windwijzer is de eerste school in de gemeente Den Helder die werkt met deze zeven gewoonten van Stephen Covey. Deze gemeenschappelijke aanpak met de zeven gewoonten wordt wereldwijd op scholen toegepast, waarvan honderd scholen in Nederland. Met deze zeven gewoonten leren de leerlingen vaardigheden waar ze hun hele leven profijt van hebben. Hierbij ervaren leerlingen succes in hun persoonlijke ontwikkeling en leren zij hun eigen doelen te stellen. Op deze wijze ervaren leerlingen dat het fijn is om zichzelf te ontwikkelen en dat leren leuk is. De leraren begeleiden de leerlingen hierbij en dragen hiermee bij aan de toekomst van ieder kind op school. Dat is één van de aspecten waar de leraren van De Windwijzer trots op zijn!”

Vlogs
Op De Windwijzer zijn tien leerlingen uit groep 6, 7 & 8 opgeleid als website-redacteur. Zij maken vlogs en schrijven teksten voor de website van de school. In samenwerking met Triade in Den Helder krijgen deze leerlingen een training vloggen. Op vrijdag 15 maart maken de leerlingen van de leerlingredactie vlogs waarbij ze de leraren interviewen. Zo brengen zij in beeld dat het vak van leraar een mooi vak is om trots op te zijn!