Winkelverbod Vomar voor vijf jongeren

3

Julianadorp – De Vomar in Julianadorp heeft besloten om vijf jongeren voor de duur van drie maanden de toegang te weigeren. Aanhoudend hinderlijk gedrag in en bij het Winkelcentrum Dorperweerth, een grote mond tegen het personeel en provocerend gedrag in de winkel was hiervan de aanleiding.

Winkeliers van het winkelcentrum hebben enige tijd geleden de handen ineen geslagen. Een winkelverbod voor een winkel gaat vanaf nu gepaard met een waarschuwing voor een ontzegging voor het hele winkelcentrum. Pleeg je binnen die waarschuwingstijd weer een strafbaar feit of vertoon je hinderlijk gedrag, dan resulteert dit in een winkelcentrum verbod voor zes tot twaalf maanden én een proces-verbaal.

Politie, handhaving, jongerenwerk en winkeliers werken intensief samen om jeugdoverlast te voorkomen of te bestrijden.

3 REACTIES

  1. Overtreding van het winkelverbod of hinderlijk gedrag, kan leiden tot een verbod het winkelcentrum te betreden. Doe je dat wel , dan pleeg je huisvredebreuk. Daar staat een fikse geldboete op , of gevangenisstraf van 6 maanden.

Comments are closed.