Zeemacht blijft in landelijke B-klasse

0

Den Helder – Het vierde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB werd afgelopen weekeinde gezwommen. In de landelijke B-klasse stond Zeemacht vooraf aan deze laatste ronde net boven de degradatiestreep op plaats zes. Het was dus noodzaak om alles uit de kast te halen om het verblijf in deze klasse wederom met een jaar te verlengen. En dat lukte!

Zowel ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht als SCOM/De Zeehond’73 uit Rotterdam scoorden minder punten deze ronde dan de wedstrijdzwemmers dan MSV Zeemacht. Hierdoor zal MSV Zeemacht ook volgend jaar in de landelijke B-klasse uitkomen.

De goede score van de wedstrijdzwemmers kwam tot stand door de meer dan 45 persoonlijke records die werden gezwommen in het half verbouwde Leeghwaterbad in Purmerend. Opmerkelijke PR’s waren er vooral op de 200 meter vrije slag, waar Basma Essataa 25 seconden van haar PR afzwom, Esra Hertsenberg dertien seconden, Mike Kloth vijftien seconden, Thijmen van Boheemen twaalf seconden en Femke Paus vijf seconden.

Op de 200 meter schoolslag zwom Marco vd Wulp twaalf seconden van zijn PR er af en Emma Riemers haalde zes seconden van haar 100 meter schoolslag PR af. Emma Marsman en Danny van Geffen haalde vier seconden van hun PR’s op respectievelijk de 100 meter vrije slag en 50 meter vrij slag af.