500 miljoen jaar oude zwerfkeien in Waalenburg beklad

0

Texel – In natuurgebied Waalenburg op Texel zijn meerdere potten verf geleegd over miljoen jaar oude zwerfkeien. Ook het fietspad en een bankje werden beklad. Het vandalisme werd opgemerkt door een boswachter van Natuurmonumenten. Er is aangifte gedaan bij de politie.

De provincie Noord-Holland heeft het afgelopen jaar werkzaamheden uitgevoerd in Waalenburg voor het herstel van natuur. Tijdens deze werkzaamheden werden de 500 miljoen jaar oude zwerfkeien gevonden en omhoog gehaald. Afgelopen vrijdag 19 april werd nog met de buurt gevierd dat de laatste bouwhekken zijn verwijderd. De zwerfkeien liggen naast het nieuwe fietspad door het natuurgebied, in de buurt van uitkijkpunt de Hertenkamp. Passanten en omwonenden die iets opvallends hebben gezien, of tips hebben over de daders, kunnen contact opnemen met de politie van gemeente Texel.

Het is nog onduidelijk wanneer en hoe de verf wordt verwijderd. De provincie overlegt hierover met Natuurmonumenten.