Aantal WW-uitkeringen iets gestegen

0

Den Helder – Uit de maandelijkse cijfers van het UWV blijkt dit keer dat het aantal mensen met een WW-uitkering in Den Helder is gestegen. Een klein beetje weliswaar, maar Den Helder roeit daarmee wel tegen de stroom in. Landelijk en in onze regio Noord-Holland Noord is namelijk sprake van een daling.

De gemiddelde daling in de regio was vorige maand 1,5 procent, de stijging in Den Helder 0,6 procent. Dat betekent een toename van vijf inwoners met een WW-uitkering. In Hollands Kroon was een daling van 1,7 procent, Schagen kende zelfs een daling van 2,0 procent en op Texel was de daling het sterkst, met 4,6 procent.

“De komende maanden zal voor een aantal seizoengevoelige sectoren de instroom in de WW laag zijn. Zo zal in de agrarische en toeristische sector de vraag naar personeel toenemen en dus het aantal WW-uitkeringen verder dalen”, aldus het UWV. “In de herfst, als veel tijdelijke contracten aflopen, zal een deel van de werkenden in deze sectoren (weer) instromen in de WW.”