Automobilist mag opnieuw op verkeerscursus

4

Den Helder – De politie zag vrijdagochtend rond 07.00 uur een voertuig rijden op de Waddenzeestraat. Wat opviel was dat de bestuurder het niet zo nauw nam met de verkeersregels. Hij reed veel te hard, gaf gas bij het oranje verkeerslicht terwijl dit niet noodzakelijk was, ‘kleefde‘ op zijn voorganger, was aan het seinen dat mensen aan de kant moesten gaan, gaf geen richting aan en sneed mensen af bij het inhalen.

Toen de agenten hem aanspraken op zijn gedrag had de 56-jarige bestuurder een wel heel opmerkelijke reden: Hij had vandaag zijn laatste dag van de EMG-Cursus en was te laat. Door zo te rijden hoopte hij nog op tijd te komen. De man reed overigens weliswaar asociaal, maar niet verkeersgevaarlijk en derhalve werd het rijbewijs niet ingevorderd.

De EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag in het verkeer) wordt gegeven aan mensen die zich onverantwoord hebben gedragen in het verkeer. En die in één rit twee keer of vaker de verkeersregels hebben overtreden. In deze cursus leert men wat de risico’s zijn van onverantwoord rijgedrag en hoe men op een veilige manier aan het verkeer deel kan nemen. De man had deze cursus opgelegd gekregen, omdat hij in juli van vorig jaar zijn rijbewijs kwijt was geraakt omdat hij met 108 kilometer per uur door een woonwijk reed en een maand later toch weer ging rijden, terwijl het rijbewijs was ingevorderd.

Opnieuw op cursus
De man kan enkele processen-verbaal tegemoet zien voor de nu begane overtredingen en zal (nadat hij de huidige cursus heeft afgerond) de cursus binnenkort opnieuw moeten ondergaan. Deze 3-daagse cursus (kosten € 1134,- ) dient men overigens zelf te bekostigen en je moet er drie dagen verlof voor nemen. Wanneer deze cursus niet of niet naar tevredenheid wordt gevolgd, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

4 REACTIES

  1. Die was even lekker slim bezig dat wordt een duur grapje gezien de kosten van deze cursus + nog een aantal boetes die er op zijn deurmat eventueel komen te liggen of het moet een taakstrafje worden dat zou ook nog kunnen.

  2. “Wanneer deze cursus niet of niet naar tevredenheid wordt gevolgd, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.”
    Hoezo moet dit figuur dan opnieuw op cursus? De invloed van de cursus is niet voldoende gebleken. De instanties hebben hun best gedaan, dit soort figuren kans op kans geven is een gebed zonder eind.

    • daar heeft u een punt, er zijn trouwens nog veel meer Tokkies in dit dorp wat zo’n cursus nodig hebben

Comments are closed.