Burgemeester handelde in strijd met beleid bij intrekken drankvergunning Wijkhuis

9

Het besluit om de horecavergunning van ’t Wijkhuis in te trekken verdient geen schoonheidsprijs, zo oordeelde de voorzieningenrechter dinsdag. Desalniettemin is het besluit niet geschorst, zoals het bestuur van ’t Wijkhuis had gevraagd. De gemeente kan de gebrekkige besluitvorming namelijk nog herstellen tijdens de lopende bezwaarprocedure.

Het Wijkhuis is mede afhankelijk van de inkomsten uit horeca-activiteiten. Het besluit van de burgemeester heeft dan ook direct geleid tot een grote omzetdaling binnen het Wijkhuis, waardoor het voortbestaan in gevaar is gebracht. De rechter oordeelde dinsdagmiddag dat de burgemeester in strijd met het beleid heeft gehandeld en dat het besluit gebrekkig gemotiveerd is. Dat het besluit door de rechter niet is teruggedraaid, betreurt ’t Wijkhuis.

Het bestuur meent dat door de rechter onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van het Wijkhuis en de bijzondere achtergrond van deze para-commerciële instelling. Nog steeds is het Wijkhuis van mening dat met een minder vergaande maatregel had kunnen worden volstaan. De burgemeester heeft inmiddels bekend gemaakt dat een nieuwe vergunning wordt afgegeven. De rechter zag daarin helaas geen aanleiding om toch de gevraagde schorsing toe te kennen. Het zal echter nog enige tijd duren voordat de nieuwe vergunning wordt verleend.

9 REACTIES

    • Helaas moet je bij paracommercie verplicht een concept drank- en horecavergunning 6 weken ter inzage leggen, voordat de vergunning wordt afgegeven Judge X. Dat is niet bij een exploitatievergunning zo.

  1. Jeetje, wederom verdient het handelen van de burgemeeester geen schoonheidsprijs. Onze burgervader is waarschijnlijk zijn moreel kompas al enige tijd geleden verloren. Zou hij thuis geen spiegel hebben ?

  2. ondertussen mogen ze nog steeds geen drank verkopen, dus de rechter heeft Schuiling wel gelijk gegeven schoonheidsprijs of niet…..

  3. werd wel een keer tijd dat er eens goed naar het wijkhuis en de manieren daar gekeken werd dacht ik zo

  4. Mede afhankelijk van horeca activiteiten? Nou laat het woord “mede “er maar af, als je failliet gaat omdat er geen alcohol geschonken mag worden ben je gewoon een verkapte kroeg.Schuiling heeft ze goed laten schrikken en terecht.

  5. Het is gewoon een slappe en onduidelijke uitspraak waar nu de conclusie uit wordt getrokken dat de actie van de burgermeester niet correct was. De rechtspraak is overbelast wat heel goed te begrijpen is met dit soort halfbakken uitspraken, wees duidelijk en helder. Gemeente heeft correct volgens de regels gehandeld en bij de rechtbank moet je pas zijn na de bezwaarprocedure. Dit voorkomt tevens dat de advocaat straks weer een hoger beroep gaat beginnen omdat er misschien nog een deurtje op een kier staat.

Comments are closed.