Den Helder in 2020 gastheer van EK gewichtheffen voor masters

0

Den Helder – Voor het eerst sinds vele jaren wordt in Nederland een Europees kampioenschap gewichtheffen gehouden. Het is het Europees kampioenschap gewichtheffen voor masters. Masters zijn atleten vanaf 35 jaar tot boven de 80 jaar. Het toernooi vindt plaats van 16 tot en met 23 mei 2020 in sporthal Quelderduijn in Den Helder.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Adela en Harold Pijcke van North West Weightlifting aan de Pastoor Koopmanweg (23E). Zij hebben hun sporen in het gewichtheffen inmiddels verdiend. Adela is tweevoudig wereldkampioen en drievoudig Europees kampioen en zij is zes keer op rij Nederlands kampioen in haar klasse. Zij is gecertificeerd trainer en geeft dagelijks lessen gewichtheffen. Harold is de voorzitter van het masters gewichtheffen bij de Nederlandse Gewichthef Bond, hij coacht atleten op EK’s en WK’s en hij is een ervaren scheidsrechter.

Er komt heel wat kijken bij de organisatie van zo’n groot evenement. Het organisatie comité is nog op zoek naar vrijwilligers die tijdens het toernooi en in de voorbereiding hun steentje willen bijdragen. Verder wordt gezocht naar sponsoren die (het liefst in natura) een deel van de kosten voor hun rekening nemen. Interesse? Stuur een e-mail naar info@northwestweightlifting.com