Den Helder Suns sturen Apollo met gemak naar huis

0

Den Helder – De Suns hebben hun ambities stevig onderstreept door Apollo Amsterdam op een 102-82 nederlaag te trakteren. De ploeg van Peter van Noord kwam geen moment in de problemen. Boy van Vliet (21 punten en Alex Laurent (20) waren de Helderse topscorers.

De Suns, zonder de geblesseerde Thibault Vanderhaegen en Steve Harris (die tijdens de laatste training op de voet van Dyon Halman terechtkwam), hebben voor het eerst in haar historie een wedstrijd beëindigd boven de 100 puntengrens. Onder luid applaus van het publiek was jongeling Nick Thran, die zeer verdienstelijk speelde, degene die met een vrije worp de 1 met twee nullen op het score bord deed plaatsen.

In het eerste kwart was het voornamelijk Dyon Halman die zich goed presenteerde, Als starter en vervanger van de Amerikaan Steve Harris wist hij de eerste vijf punten van de Suns toe te eigenen, als er 8-2 op het score bord staat. Door onder meer driepunters van Boyd van de Vuurst – de Vries en Alex Laurent is het snel 11-2 en de reden voor de Amsterdamse coach Faijdherbe om het spel te doen keren middels een time out. Dit lukt enigszins als Matthew van Tongeren de stand binnen de marge van vijf brengt: 15-10. Toch wetende Suns met grote regelmaat het netje te vinden en zijn de eerste tien minuten gepasseerd bij 27-18.

Marge
De start voor kwart twee is voor Thran met een score en een driepunter van zijn hand lopen de Helderse basketballers nog verder uit, als van de Vuurst – de Vries nog tweemaal raak schiet vanachter de driepuntlijn is de marge met de Amsterdamse opponent boven de twintig punten: 41-20. Vervolgens blijft het positieve saldo rond de twintig punten schommelen en daarmee leggen de Suns de basis voor de resterende twintig minuten. Ruststand 54-34.

Na rust komen de Suns geen moment in gevaar. Bij 60-34 heeft Den Helder de grootste voorsprong te pakken. En definitief de vijfde plek op de ranglijst van de basketballeague als de wedstrijd eindigt bij 102-82. Halman zet zijn totaal op 14 punten en Thran weet er twee meer te noteren. (16), goede totalen ten opzichte van de topscorers van Vliet en Laurent.

Aanstaande zondag is de laatste thuiswedstrijd, voordat de play-offs beginnen, tegen Weert. Deze wedstrijd gaat vooraf met een Legends Game van Oud Den Helder Spelers en Oud Internationals. Aanvang 14:00 uur, sporthal Sportlaan.