DHA-A leader
DHA-A leader

Extra alert op natuurbranden

Den Helder – De brandweer is in de regio Noord-Holland-Noord extra alert op natuurbranden. De zogeheten Fase 2 is afgeroepen, omdat het al langere tijd droog is en de kans op branduitbraak groter is. Dat meldt NH.

Volgens de brandweer kunnen eventuele vlammen zich onvoorspelbaar ontwikkelen op dit moment, zeker bij harde wind. Daarom zijn terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten extra alert. Ook de bezoekers van natuurgebieden worden opgeroepen om voorzichtig te zijn.

Afgelopen maandag brandde in Hilversum nog een groot stuk heide af, van zo’n zes hectare. Ook de brandweer in de Gooi- en Vechtstreek gaat de natuur daarom goed in de gaten houden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook: