Gezellige buurtlunch in Schooten Plaza

1

Den Helder – Een kleine honderd ouderen schoven donderdagmiddag in winkelcentrum Schooten Plaza aan voor de buurtlunch. Het was de derde editie en de belangstelling wordt elke keer groter. De organisatie is in handen van de winkeliersvereniging en leerlingen van basisschool De Dijk hielpen mee met het serveren van de lunch.

Kitty van de Heksenketel is een van de stuwende krachten achter het initiatief. “Dit is zo leuk en dankbaar werk”, liet ze enthousiast weten. “Er komen niet zoveel jongeren op af, maar dat is ook niet echt onze doelgroep. De deelnemers komen uit heel De Schooten en zelfs van daarbuiten.” Wie aanschoof leerde al snel nieuwe mensen kennen. “Het leuke juist dat je niet met bekenden gaat zitten, maar ook gewoon naast gezellige vreemden.” Dat neemt niet weg dat veel mensen elkaar natuurlijk wel kennen, want ze wonen immers in dezelfde buurt. “Heel leuk dat de winkeliersvereniging dit organiseert”, aldus een van de deelnemers.

De leerlingen van De Dijk hielpen enthousiast mee. “Ik vind het echt leuk dat je mensen kunt helpen”, laten Nova en Sofie uit groep 8 weten voor de microfoon van de lokale omroep. “We hebben de tafels gedekt, drinken ingeschonken en dat ging goed.”

1 REACTIE

Comments are closed.