Hennepplantage boven lege winkel (update)

12

Den Helder – De politie heeft woensdag in de vroege ochtend een hennepplantage aangetroffen in een bovenwoning aan de Prinsenstraat. Het betreft een woning boven een leegstaand winkelpand. In het pand zijn zo’n 117 planten aangetroffen.

Rond 23.00 uur roken agenten een sterke hennepgeur in de Prinsenstraat. In de omgeving is onderzoek gedaan naar de herkomst van de geur. Uiteindelijk heeft de politie een onderzoek gedaan in een woning aan de Prinsenstraat. Hier werd op de bovenste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met 117 planten aangetroffen. Ook werd na onderzoek vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgenomen. De hennep en de apparatuur is in beslaggenomen en zal worden vernietigd.

De politie bewaakte de woning, terwijl het wachten was op vertegenwoordigers van de gemeente en een specialistisch team om de hennepplantage en bijbehorende spullen te vernietigen. De politie heeft twee mannen van 55 en 58 jaar uit Den Helder aangehouden.

Info en foto: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

12 REACTIES

 1. De Hennep was zeker in het laatste blok/pand van rechts op de foto te vinden gezien daar nog het licht brand. Een ding is zeker dat is meteen de laatste keer en net als ‘E’ reageert sloop dat hele blok en maak er een plattegrond van.

  • Aan de kleur van het licht te zien wel. (zelfde “oranje” gloed als bij kassen)

   • Daar waar het licht brand op de foto , is een woongedeelte van de Koningstraat. De ingang daarvan zit in de steeg ernaast. De Prinsenstraat, is het pand op de foto waar de politie naar binnen is gegaan. Of die panden intern met elkaar verbonden zijn is mij niet bekend.

    • ‘E’ volgens een andere Helderse Media is de plantage gevonden op de derde bovenverdieping (boven het voormalige restaurant) die kijkt op de Koningstraat en de opgang heeft aan de Prinsenstraat.

     • Het hele zooitje zit daar verweven in elkaar. De ingang aan de zijkant, in de steeg , was vroeger de ingang naar de woning van A Van Baar de eigenaar van Formosa. De achterzijde aan de prinsenstraat , was de keuken van Restaurant Spijz.. Bij het verdwijnen van de zakelijkheden , is daar een kamerverhuur in gekomen. Toen kwam er allerlei pluimage te wonen. En Jans heeft gelijk. Er heeft daar ook een woning stofferings bedrijf ingezeten genaamd Wilbri. Toen die eruit ging , kwam Spijz erin. Nadat spijz eruit is gegaan , is de gehele zaak hard hollend achteruit gegaan.

 2. Kan mij niet herinneren dat dit ooit een winkelpand is geweest in de Prinsenstraat en het gedeelte c.q. voorkant in de Koningstraat is in mijn geheugen altijd het café/feestzaal Formosa geweest en later Restaurant Spijz. Prima dit was mijn geheugen: “Gooi het pand maar Plat” is mijn mening.

  • Niet verkeerd Ed, Aan de voorzijde is het nog een beetje toonbaar , maar de achterzijde ziet er niet uit .Bovendien is het een broedplaats voor drugsverslaafden. Geen traan als deze troep plat gaat .

  • Jans. Niet dat ik mij dit kan herinneren dat er een winkel in vloerkleden en gordijnen heeft gezeten in de Prinsenstraat maar het zou best kunnen dat u het bij het rechte eind heeft. Ook mijn geheugen wil mij wel eens in de steek laten. Trouwens een mooie naam ‘E Schotland’ ik schrok er van en kan er heel hart om lachen.

Comments are closed.