Historische bouwwand in binnenstad

12

Den Helder – Zeeman Reclamegroep BV is maandagochtend begonnen met het aanbrengen van de beplating ‘Samen Bouwen aan Den Helder’ op een van de langste bouwwanden van het stadshart. De bouwwand van Halte Bellevue is maar liefst 90 meter lang en toont straks, met dank aan de Helderse Historische Vereniging, foto’s van weleer van het oude station van de gemeente Den Helder.

In de Helderse Binnenstad realiseert Helder Vastgoed BV het project Halte Bellevue. In Halte Bellevue komen verswinkels en daghoreca. Bom dia com café, Dennis Vishal Den Helder Pen en Hans Halman tekenden al voor hun komst naar Halte Bellevue.

12 REACTIES

 1. “Samen bouwen aan Den Helder”?? Binnenkort vele bezwaarschriften tegen bouw nieuw stadhuis op Willemsoord; inspraak nul, referendum nul. Maar ach….. reclamemakers nemen vaker een loopje met de waarheid, in opdracht.

  • “Samen bouwen aan Den Helder” is zeker waar, u en ik betalen Helder Vastgoed BV bouwen…..

 2. Afgezien van bovenstaande opmerking, waar veel over te zeggen valt, is het idee Den Helder extra historisch op kaart te zetten geen verkeerde gedachte maar voor blijvende herinneringen aan Den Helder zou een stedelijk museum door beter gecontroleerde uitgaven in het verlengde een mogelijkheid moeten zijn. Hier kunnen aardig wat artistieke en zelfs kunstzinnige ideeën op worden losgelaten. Voor wat halte Bellevue btreft kan een afbeelding van het hotel, restaurant Bellevue ongetwijfeld geput worden uit tientallen historische afbeeldingen. Zet er voor de jongere generatie wel wat tekst onder want de binnenstad is op verschillende plaatsen onherkenbaar veranderd. Ben altijd bereid mee te denken..

  • Het vestigen van Horeca in Nieuwbouw en in mindere mate in winkels , zien ze als redding voor de binnenstad. Net als de middenberm van de Beatrixstraat, daar zouden terrassen verschijnen .Daar werd krampachtig aan vast gehouden, want dat zou het worden !! Maar, meer als de paar die er nu zitten , is het niet gekomen, Vandaag in het NHD, overal donderen winkelbedrijven om. Het regent faillisementen. Daar is Den Helder echt geen uitzondering in. De Gemeente probeert de teloorgang van de binnenstad tegen te gaan met Horeca in de nieuw te bouwen panden. Als ze nog wat willen redden van de achteruitgang van het centrum, dan moeten zij beginnen , met het stoppen van toestemming geven aan winkel bedrijven om zich te vestigen op industrie terreinen, dat is de doodsteek voor een centrum. Mensen die daar komen voor hun inkopen , zie je in het centrum niet meer terug.

   • Zit duidelijk geen visie achter het beleid. Horeca wordt gestimuleerd nu in de binnenstad om het gezelliger te maken en leegstand tegen te gaan. Zelfs Halter Bellevue maakt plaats voor horeca. Daar in tegen wordt er vorstelijk geïnvesteerd in verplaatsing horeca binnenstad naar Willemsoord. Paar jaar geleden verplaatsing Schouwburg uit de stad naar Willemsoord. Feitelijk wordt nu alles uit elkaar getrokken. Den Helder heeft geen grote doelgroep die regelmatig horeca gaat bezoeken. Straks moeten er horeca ondernemers op Willemsoord, Halter Bellevue, Breewaterplein, Beatrixtraat, Julianadorp, Hotel Den Helder, Koningstraat (wat nog blijft zitten), Spoorstraat (Dupont o.a.) allemaal uit dezelfde ruif gaan eten. Onmogelijk lijkt me.

   • op die middenberm zitten wel enkele terrassen, en als het zonnetje schijnt is het er behoorlijk druk, dus u klaagt maar weer eens om het klagen…..

    • Lezen RB lezen !! er staat duidelijk , meer dan de terrassen die er nu zijn , is het niet gekomen. Je begint aardig te zeiken om het zeiken.

 3. @Pieter, RB , is het zeiken begonnen om het gezeik uit te lokken. Kan hij daarover lekker door blijven zeiken.

  • het wordt tijd dat er een toiletten gebouwtje in de binnenstad gesitueerd wordt, stelletje zeikers

Comments are closed.