Horeca toont haar beste kant tijdens Lentebock 2019

7

Den Helder Het kleine zusje van de herfstbock groeit groot was de tendens, maar dit jaar stokte de kaartverkoop enigszins. Lag dit aan de combinatie met Koningsdag in hetzelfde weekend, teveel van het goede, of ligt de voorkeur bij de herfstbockjes? Dat laatste werd benoemd door deelnemers die het speciaalbier vinden passen bij het jaargetijde met storm, regen en vallende blaadjes!

Deze recensent start traditioneel het avontuur bij JP Dupont, gelijktijdig met de Roadrunnerfamilie; een gemêleerd gezelschap van 25 mannen en vrouwen die unaniem verklaren dat de Alfa Lentebock (6,5%) een toegankelijk biertje is voor een ieder! En de ‘wokkiestokkie’ van keukenprinses Maaike maakt dit een goed startpunt. Het gehakt van slager Konijn is van specerijen voorzien en samen gevoegd met paprika, ananas en courgette. Het streepje saus maakt de vitaminebom compleet!

Op weg naar het volgend etablissement komen we de verkeersregelaars van medsecsolutions tegen; het mag gezegd worden, zij regelen prima het verkeer rondom evenementen en festiviteiten. Arjan Hoeppe en Miquel Makelaar zorgden op Willemsoord dat iedereen daar terecht komt waar hij of zij moest zijn. Een dikke pluim voor deze vrijwilligers.

Uitdaging
In N’Joy schenkt men de Hertog Jan Bock (7,2%), die kruidig smaakt en een pittige afdronk heeft. Hier treffen we Daan Meijer, die ‘eigenlijk het liefst normaal bier drinkt, maar nu voor de gezelligheid van het bockevenement gaat’! Wederom worst, waar dit café patent op lijkt te hebben. De hoop op variatie is gevlogen, waarom niet een door hun lunchkaart geïnspireerde snack? Daar ligt een uitdaging!

Een paar stappen verderop is sinds deze week de Pimpandoer gevestigd, die het Brand Bock (6,5%) in gezelschap van een saucijzenbroodje serveert; voor vegetariërs is er een kaasvariant. Een gezellige groep middenin de zaak bestaande uit familie, buren, collega’s, vrienden en vage kennissen roemt de tocht: “een geweldig evenement, jammer dat het maar twee keer per jaar is, misschien kunnen we een Desperadotocht tussendoor doen”. De ideeën borrelen in hoog tempo op!

Kieft-ai
Uit Limmen komt het 1e Kieft-ai (7%) en bij het Boerenverdriet hebben ze een creatief nieuw hapje in elkaar gezet. Slagersatelier Duijzer leverde de rauwe ham en droge worst en samen met een olijf op een stokje is dit een verrassend lekkere combinatie. Carmen Kooi drinkt geen bockbier, maar houdt een oplettend oog op haar gezelschap. Manlief Rieks roept namelijk dat hij het zo fantastisch vindt dat hij op deze dag al om 13.00 uur mag drinken!

Bij Woud is het spitsuur halverwege de middag en schallen de meezingers uit de speakers. “Hier is Hoop” staat op de viltjes van deze brouwerij te lezen en dat kun je zeggen, want de sweet spring bock (6,6%) is een belofte met toevoeging van wodka en bisongrass. En zo’n biertje mixt goed met de gefrituurde kaashapjes, we krijgen vandaag de schijf van vijf echt wel binnen!

Texel
Het Snookercentrum is trouw aan de Texelse brouwerij en zo vult de Springtij (7,5%) hier de glazen. Vanwege de altijd hoogstaande culinaire hapjes hebben we de hele fietstocht ons hierop verheugd. We krijgen door dat het eetbare bakje gevuld is met Filet Americain van slagerij Jos Koeleman en dit is gecompleteerd met een kwarteleitje, gesnipperd uitje, een dotje mayo en een beetje bieslook. Het water loopt ons uit de mond en dat komt niet meer goed, want hier blijken alle hapjes, 900 stuks, al opgegaan te zijn! Eigenaresse Lizet Krijnen zorgt dat er snel wat uit de frituur komt en meldt laconiek over een half jaar dan maar 1000 hapjes te gaan maken! En wij doen een routewijziging!

Café visrestaurant Neptunus heeft sinds oktober andere eigenaren en omdat ze zich nadrukkelijk ook als visrestaurant presenteren staat een bakje kibbeling klaar. De vis smaakt voortreffelijk bij de Brand Bock (6,5%) en die hebben we dus een tweede keer deze middag. Hier is een vriendenclub, gekscherend noemen ze zichzelf de parenclub, bijeen die naar alle windstreken zijn uitgevlogen. Alkmaar, Haarlem, Amsterdam en dan toch weer terug naar het Nieuwediep voor die enorm leuke bocktocht. De mannen hebben het heel gezellig, gillen er oorverdovend op los en willen niet alleen op de foto, de verslaggeefster mag er op schoot bij.

Na afloop van de tocht bleven veel klanten nog gezellig hangen en in een aantal zaken was zelfs levende muziek. De horeca heeft zich van haar beste kant laten zien en een aantal bedrijven koopt in bij Helderse zaken voor de hapjes, chapeau! En nu is het maar zes maandjes aftellen en dan staat de herfstbock editie weer in de Agenda. We kijken er allemaal naar uit!

7 REACTIES

  1. Zo de éérste kleerscheuren zijn begonnen op willemsoord (horeca) de brandweer heeft al het raamwerk afgekeurd.het feest was gezellig bedankt.

    • Ik heb vernomen, dat Willemsoord vergeten was de brandveiligheidskeuring door de brandweer op tijd aan te vragen. Daardoor , moest de eerste dag gedraaid worden met brandwachten. En inderdaad , er is gesproken over enkel , niet brandwerend glas.

  2. Elk ander horecabedrijf in Den Helder had niet mogen draaien. De brandweer keuring is onderdeel van de exploitatievergunning. Weet nog de pizzeria die niet open mocht op de stationslocatie. En dat ging nog om de droge horeca ook nog eens. Wordt echt met twee maten gemeten door onze Koen.

    • apart dat dat nog mag met die doorgeslagen wetgevingen in dit idiote land…..

Comments are closed.