Hortus nu ook in de Kroonpassage

0

Den Helder – Hortus Overzee gaat op reis. De komende twee weken neemt de Hortus haar intrek in een leeg winkelpand in de Kroonpassage. Het nieuwe seizoen komt eraan en de medewerkers van de botanische tuin aan de Soembastraat zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers en vrienden.

Tot en met zaterdag 4 mei wordt het pand in de Kroonpassage ingericht in botanische sferen. Medewerkers en vrijwilligers van de Hortus informeren bezoekers over de plannen en activiteiten.

Elk jaar wordt geprobeerd een mooie toevoeging te realiseren. Zo werd vorig jaar van de oude overkapping uit de Kroonstraat een stijlvolle Marsdieppassage gemaakt. Door de aankleding van de passage, met onder meer een lang fotodoek met het zeegezicht op Den Helder, werd de bezoeker in de sfeer gebracht voor een wandeling langs een verscheidenheid aan uitheemse flora.

Vrijwilligers
De collecties in de verschillende tuinen en kassen moeten wel onderhouden worden. Naast de vaste medewerkers zijn er ook een aantal vrijwilligers die door de weeks bezig zijn met het onderhouden van de collecties. Zo wordt er donderdag door een vaste tuingroep, onder leiding van mede-grondlegger Rob Dol, de Japanse tuin onder handen genomen. Hier worden extra vrijwilligers voor gevraagd. Het idee is om met een nieuwe tuingroep ook de werkzaamheden in andere tuinen te gaan ondersteunen.

Voor de openingen in de weekenden zelf worden extra gastvrouwen en heren gezocht om de bezoekers te ontvangen en waar nodig vragen te beantwoorden of een consumptie te versterken. Ook nieuwe vrienden van Hortus, die de activiteiten van de botanische tuin met een extra financieel steuntje ondersteunen, zijn welkom. Met hun bijdragen kan de hortus elk jaar weer unieker worden.